Следва

И в Emilio Pucci имат нов креативен директор

FASHION STARTER: Един ден с Алекса Чънг

С един от най-впечатляващите гардероби в света и чанта “Mulberry”, наречена в нейна чест, Алекса Чънг печели титлата Британска икона на стила цели три години...

All fashion преди 9 години

С един от най-впечатляващите гардероби в света и чанта “Mulberry”, наречена в нейна чест, Алекса Чънг печели титлата Британска икона на стила цели три години. С уникалната си способност да съчетава тенденциите, добавяйки лични щрихи, Алекса успява да ни спечели с всеки избор на аутфит. Казано простичко, каквото носи тя, искаме го и ние.

Телевизионен водещ и бивш модел, Чънг е успяла да стане доста популярна, да диктува стила и да бъде муза на дизайнерите. Харесваме ексцентричния й стил, включващ яки, сякаш вдъхновени от Питър Пан, обувки Оксфорд, мокасини, рокли и къси панталонки, както и небрежната палава грива.

В редовете по-долу оставяме самата Алекса да разкаже своя ден точно както го вижда синеоката британка.



09:00

Не спя добре, защото пътувам толкова много. Когато се събудя, често не знам къде съм. Преди няколко дни се събудих в Париж и се чудех, "Какво? Защо съм тук? Трябва ли да бъда на летището?" Когато алармата ми спре, я гледам и се чудя какво се случва, защо звъни. Това е като детективски сериал, опитвам се да разкрия мистерията на звънящия телефон.

09:13



Изследвам пода в търсене на обект, около който да изградя аутфит за деня. Нещо винаги ми хваща погледа - риза с флорални мотиви или чифт ботуши и тогава се питам "Добре, как мога да направя визия от това?" Опитвам се да поддържам нещата доста минималистични. Дори не нося чадър, това е много английско. Ако вали, просто се примирявам с това. Не съм много добра в това да се грижа за себе си и да бъда пораснала. Обикалям сама като странен вълк единак.

Ако отивам на снимки, там ми правят грима, но в почивните дни не нося никакъв, така че просто си взимам душ и мия косата си. Нямам много коса, така че ми отнема около минута, за да я измия. Мразя хора, на които им отнемат сякаш векове да се приготвят и закъсняват. Измервам неуважението в минути.

09:30

Проблемът е, че в последно време папараците чакат пред дома ми в Ню Йорк, най-вероятно заради моите тоалети, не заради вълнуващия ми личен живот, не съм Джъстин Бийбър. Отивам до “Aroma” да си взема кафе и папараците ме съпровождат до моя клас по балет.

Пия една или две чаши капучино на ден. Мисля, че е лошо, но имам лоши навици. Наскоро се отказах от цигарите, защото бях болна и нямаше как да продължа да пуша. Другото ми прегрешение е уискито.



10:00

В Англия не се упражнявам сутрин, докато в Америка започвам деня си с балет с моята приятелка Харли Виера Нютън. Когато съм в Ел Ей пък, всичко е създаване на дизайни за колекцияте ми с “AG”. С моята работа ми се налага да пътувам страшно много. Този месец бях в Лондон, Париж, Ню Йорк, Лос Анджелис и отново в Ню Йорк. Изминалата година беше много поучителна за мен. Осъзнах, че ако графикът ми не е препълнен, се чувствам сякаш някой ще се възползва от това и ще загубя всичко.

11:30

Когато мога отивам до “Jack’s Wife Freda” или до “Smile” за бъркани яйца със сирене и авокадо. В Ню Йорк взимам такси или метрото, а когато отиваме на редица различни задачи из града, се качвам при моя асистент на неговата “Vespa”.



13:30

Реално погледнато, аз съм журналист, но ми се иска отново да правя нешо в телевизията. Някой ми каза онзи ден: "Кажи ми някой, който се справя успешно с повече от едно занимание. Алекса, трябва да се съсредоточиш върху едно нещо, защото няма как да успееш, ако правиш всичко едновременно." Няма да позволя на хората да ме ограничат в това, което правя.

В следобедните часове, понякога се прибирам у дома, за да свърша малко работа. Моят асистент ми изпраща имейли със заглавие: "От офиса на Алекса Чънг", но офисът ми всъщност е леглото ми. Това звучи наистина непрофесионално, но не е така, винаги съм аз и моите имейли.

Веднъж месечно гледам хороскопи, и много обичам този сайт Secret Language of Birthdays. Пишеш си рождената дата и излиза страшно много информация за хората родени тогава. Скорпион съм и прекалено много мисля нещата и съм малко мрачна.

19:00

Моята приятелка Тенеси Томас има магазин, наречен “Deep End” в Ийст Вилидж и ако си свърша работата навреме се отбивам там. Най-вероятно ще съм гладна по това време, така че се отбивам за капучино и сандвич по пътя.

Приятелите ми са много близки и ако поканя един някъде, знам, че той ще покани останалите. Прекарвам всяка вечер с тях, не ми харесва да излизам по работа. Прекарвам половината си живот в барове и половина на вечери като тези на Валентино например. Оплаквайки се, че обувките ми са страшно неудобни.

Снощи отидох на караоке, преди ходех по няколко пъти седмично в продължение на около година. Когато си харесам нещо ставам обсебена от него, дори и да става дума за лентички сирене. Точно сега моята обсесия са шоколадовите топчици на “Lindt”.



01:00

Прибирам се вкъщи, сипвам си малко вода, мия си зъбите и лицето, лягам си в леглото и заспивам почти веднага. Винаги спя гола. Иска ми се да бъда в леглото с момче в 22 часа, но не това се случва.
































 

More All fashion