Следва

FASHION STARTER: Сако, мъжка риза, Levi’s, каубойски ботуши, два златни пръстена и Фран Лебовиц

Марк Джейкъбс се предаде пред социалните мрежи

Марк Джейкъбс продължава да заема челно място в модните хроники.Този път новината е, че си е...

All fashion преди 9 години

Марк Джейкъбс продължава да заема челно място в модните хроники.Този път новината, че си е направил Инстаграм профил развълнува феновете му почти толкова, колкото настоящите промени в модната къща. Ходът на дизайнера предизвика бурни реакции, защото Джейкъбс публично е демонстрирал остро мнение за социалнитe мрежи, и то съвсем скоро.

Миналия месец, в интервю със самата Сузи Менкес, редакторът на Vogue International, американският дизайнер заяви: „Толкова съм отблъснат от цялото това нещо със социалните медии. Не го разбирам, не ме привлича, нито пък ме привличат компютрите и работата на лаптоп.“

И добави: „Не ми харесва да чета книга на устройство. Обичам книги с твърди корици и текстове на лист хартия. Обичам списания, не ми пука ако разнасям 50 килограма списания, предпочитам така, пред това да ги чета в интернет. Просто не съм от това поколение. Разбирам защо е толкова привлекателно, но не и за мен.“

След всичко цитирано, логично се чудим - какво накара Джейкъбс да промени мнението си през последните няколко седмици?

Независимо от странноста на решението, дизайнерът бързо набра фенове – 47 000 души избраха да го последват в Инстаграм след първата му публикация преди 4 дни. Това бе простo негова снимка с текст „Без филтър, само пълнител“ (игра на думи в английския: “No filter, just filler”).

 

No filter, (some filler)!

A photo posted by Marc Jacobs (@themarcjacobs) on

Към днес феновете му в социалната мрежа са вече 52,000, а втората му публикация е отново шеговита – снимка с кучето му Невил, което участва в последната кампания на марката. Това куче, между другото, си има собствен Инстаграм профил открай време и е обожавано от публиката. Изглежда Марк все пак иска да го последва.

 

Keeping up with what's in print...

A photo posted by Marc Jacobs (@themarcjacobs) on

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.