Следва

Красота в несъвършенствата

Всички носят: Сиви коси

Баба може би е първият човек, който ни идва на ум, когато се замислим за красива, сива коса. В...

Hair преди 9 години

Баба може би е първият човек, който ни идва на ум, когато се замислим за красива, сива коса. В усилията си да останат вечно млади, повечето жени обикновено тичат бързо към салона всеки път, когато открият няколко ужасяващи сребърни нишки и веднага боядисват косата си.

Тази пролет обаче гореща тенденция се задава като вълна и превзема модни подиуми, улици и социални мрежи. В радарите ни се появява нов таг: #GrannyHair и той идва със страхотни снимки на млади красавици, които сами избират да оцветят косите си в студено сребро. Точно както други го правят в розово.

Jean Paul Gaultier е в челните редици на пионерите, които въвеждат тази нова тенденция в модата. Моделите на неговото шоу за сезон есен / зима 2011 година се появяват на подиума в забележителни коси напомнящи на сиви кошери. Година по-късно Кели Осбърн и Кейт Мос се появяват в сребърни гриви и оттогава от Риана до Никол Ричи всички експериментират в нюанси на сиво.


Jean Paul Gaultier Autumn/Winter 2011

Точно така, сивото вече не е само за баба. Благодарение на движението #GrannyHair, все повече момичета избират да направят косата си в различни тонове на този, до скоро определян като скучен цвят. Въпреки че все още може да звучи странно за някои, но това е една смела декларация на личен стил, която действително изглежда страхотно с всеки аутфит.

Събираме галерия с нашите любими сребърнокоси красавици за доказателство.































More from View Sofia

More Hair