Следва

Street Style вдъхновения - деним и после другото

Г като Гаф: Модните недомислици на седмицата

Нарцисизмът, довел до заразяването на цял свят със селфи лудостта, очевидно няма край. Най-вероятно...

All fashion преди 9 години

Недоразумение в розово

Британската певица Лили Алън явно е приела прекалено буквално темата на ежегодния Rose бал в Монте Карло, защото по време на изпълнението си на въпросното събитие се появи с ексцентрична връхна дреха в искрящо розово и с вдигната яка, цялата украсена с рози. Така описано може и да не звучи толкова зле, но в действителност резултатът е доста комичен. С този аутфит Лили със сигурност си гарантира, че ще бъде център на вниманието, защото определено е трудно да не бъде забелязана. Като изключим злополучното наметало, чаровницата беше заложила на 20-тарска визия, която страшно й отива.



И това е стил, само че... анти









Зачудихме се бихме ли носили бельо със снопчета от косми, топове със синини, блузи и рокли с натъртвания и издувания, направени да наподобяват паласки и тлъстинки. Deborah Dax, студент в Swiss Design Academy в Айдховен, е създала точно такава колекция от дрехи, която цели да имитира несъвършенствата, които хората се опитваме да скрием или избегнем. Разбираме естетическите виждания на дизайнерката, но все пак смятаме, че целта на модата е да създава красиви неща, а не допълнително да деформира и изкривява тялото, така че определено казваме не на тези твърде “естествени” дизайни.

Селфи обувки





Нарцисизмът, довел до заразяването на цял свят със селфи лудостта, очевидно няма край. Най-вероятно на шега, или с нескрита подигравка към човешката суета, американската компания за обувки Miz Mooz обяви предстоящата продажба на първите по рода си Селфи Обувки. Обявени за очакваните наследници на селфи стика, обувките идват в потресаващо грозен дизайн, с отвор за поставяне на телефона на пръстите. Рекламата към тях е повече от забавна и почти изглежда реална, а ние искаме наистина да вярваме, че е просто шега. Имаме силното желание хората да прекратят непрестанно бълващите селфи изблици и да осъзнаят колко смешно и жалко е всичко това. А прикаченото клипче определено идва като бърза помощ за самоосъзнаване.



Бургер мода





Миналата седмица Макдоналдс отпразнуваха "#imlovinit24" - празник, измислен от маркетинговия тим на веригата, където 24 града вършат откачени неща за 24 часа. В Австралия, например, направиха басейн с топки във формата на чаша за кафе, широк 7 метра. Да кажем, че това е оригинална и забавна идея, доколко може да бъде всеки начин за празнуване на джънк храната, която ядем. В Швеция обаче БигМак вдъхновението ескалира до... колекция на име „МакУолк".





За истинските фенове на бургер модата - колекцията, която включва гумени ботуши, постелно бельо, термично бельо и дори кучешка дрешка, която може да бъде поръчана онлайн от специалния bigmacshop на цени, започващи от 85 лева. Те вероятно са достатъчно, предвид сериозния успех на пица-модата, гордо проповядвана не само от снимките на скандалната Майли в Инстаграм, но дори и от звезди като Бионсе.




 

More from View Sofia

More All fashion