Следва

Deichmann Fashion Battle #1: Вечната класика

На лов! За ДЪНКИ!

Погълнати от кипящите ритъм, движение и почти пролетно настроение, днес тръгваме на лов. Заредени с...

Шопинг преди 9 години

Погълнати от кипящите ритъм, движение и почти пролетно настроение, днес тръгваме на лов. Заредени с достойно за възхищение количество енергия и жадни да подчиним тенденциите в гардероба, стартираме с базата за всяка една визия, или още както ние си го наричаме "бялото платно за експерименти" - ТЕ, идеалните ДЪНКИ. 

Мястото е София, ловното поле е ограничено до най-близкия ни булевард - Витоша, а времето, вложено в избиране, набелязване, колебание, събуване, обуване и плащане накрая, се оказа точно два часа и 45 минути.   

След обширен разбор на голямата Деним Тенденция, уточняваме must-have моделите: boyfriend fit, skinny, изчистени линии в комбинация с висока талия, накъсани, акцент при глезена, декорации и широките 70-тарски крачоли.

Започваме с най-любимия модел - вечните skinny. След 4 различни модела и купища пробни снимки, се спираме на тъмния чифт в Levi's. В наситено индиго са, разбира се, защото тъмният нюанс безспорно преобладава в дизайнерските колекции, а нашите ги избираме с леко изтъркан ефект.


Levi's skinny jeans - 189.99 лв.





Минути след голямото шопинг начало възниква и първият голям спор - класика в жанра или раздвижващ страстите моден завой? И по точно - boyfriend дънки или така нашумелите напоследък ретро модели с широки крачоли. Първите са идеалната пролетна униформа в комбинация с едва забележимите, извисяващите се сандали с тънки каишки, а вторите биха били достойни за стил урок, ако добавим 70-тарски сандали на платформа в топли земни тонове. С двете ни коренно противоположни позиции, решаваме спора с едни boyfriend Levi's, разкроени Benetton и с една идея по-екстравагантните H&M, за моментите, в които се чувстваме безстрашни.


Boyfriend jeans Levi's - 189.99 лв.






Benetton jeans - 99.99 лв.






H&M: Wide jeans - 59.90 лв.





Сядаме да изпием набързо по едно кафе. Говорим въодушевено, разискваме, а малките закачливи спорове стават част от напрегантия, но силно удоволетворяващ желанията ден.

Спасяваме следващата разновидност от Тенденцията с изчистените линии и висока талия ала Rodarte, Fendi и Kenzo. За целта отново отскачаме до Levi's, а ето го и щастливия ни чифт джинси.


Levi's jeans - 179.99 лв.





Една от трудностите, които срещаме в днешната обиколка е намирането на дънки с подходяща декорация. Силно вдъхновени сме от щампите на Anna Sui и звездичките на Еди Слиман за Saint Laurent. Знаем, че на денима всичко му отива и точната декорация чака да я открием. След доста дълга разходка намираме това, което търсим - релаксирана кройка, разкошен син нюанс и безброй посипани бели точици.


Max Mara: Denim Boy FIT - 360 лв.





Що се отнася до накъсаните дънки, от самото начало знаем, че надали ще се престрашим да стигнем до екстравагантността на Marques Almeida и Hood by Air. Повече от всичко обичаме иновациите, но тук не ни достига малко кураж. Затова пък се спираме на по-лек и приятен за лятото вариант от Pinko, който има и така търсения от нас акцент при глезена. Една проба е достатъчна, за да разберем, че именно този чифт бележи и края на нашето пренаситено откъм емоции и страсти изживяване.

Наречи го щастливия ни ден!


Pinko от бутик Extravaganza - 419 лв.



 
Следващият ни лов, предвиден томително за идната седмица, е посветен на бельота. Разюздан ентусиазъм и страшна красота. Предстои!

More Шопинг