Следва

Един магазин, а вътре всичко!

Искаш скъпо бельо? Най-скъпото? Това са твоите марки!

Луксозното дизайнерско бельо набира популярност през последните 20 години, след появата на...

All fashion преди 8 години

И днес продължаваме да разискваме бельотокато една от най-важните части в облеклото на жените, и този път стартираме с нещо скъпо. Нещо неприлично скъпо, което няма как да не желаеш. И правилно! Нека видим какво влагаме в понятието и от къде си купуваме лукс за дупета и цици..., защото го заслужават! И те, и ние! 

Луксозното дизайнерско бельо набира популярност през последните 20 години, след появата на първият Victoria's Secret Fantasy Bra, емблематичният сутиен, който всяка година е черешката на дефилетата на Victoria's Secret. Традицията продължава, а стойността на сутиените, обсипани с рубини, диаманати и сапфири, е около 2 милиона долара.Но, извън тези лимитирани до 1 бройка екслузивни модели, Victoria's Secret далеч не е пример за лукс в сферата на бельото.

Всъщност искаме неговите висини – там, където, съвършени до най-малкия детайл, ни чакат най-луксозните творения на най-големите майстори в бранша. Те използват най-меката коприна, най-качествените материи и често включват изящни бижута и скъпоценни метали. Изделията са най-често в лимитирани колекции и ръчно изработени, понякога дори по мярка. Носят етикети със свещени имена и се пазят като зеницата на окото, даже и двете. При това задължително са съвършено скроени.

Всяка една от тези марки има отличаващ се стил и различни извори на вдъхновение. Някои дизайнери създават лимитирана бройка от всеки модел, правейки ги ексклузивни, като произведение на изкуството. Техните творения предизвикват възхита и въздишка, защото има цени, които, освен ако не сме от онези, които дори не поглеждат етикета, най-вероятно не можем да си позволим. Това са отбрани брандове на такова ниво, че Agent Provocateur, със своя широк спектър от цени, далеч не е най-луксозният, а La Perla, така познат символ на лукс и качество в бельото, остава някъде в периферията.

Ще говорим за марки, които са специализирани в бельо и то не е допълнителна линия, както при Dolce & Gabbana и Saint Laurent, например.Такива, които включват минимум сутиени и бикини, фундаментът на бельото и имат широк спектър от продукти, а не са фиксирани върху един аспект на бельото, като например Ender Legard Corsetry, майстори основно на корсети. Осен това говорим за марки луксозни и качествени, които все пак са достъпни за покупка от всеки, който желае. Не е такъв случаят, например, с Мистър Пърл, майстор на корсети за модни къщи като Jean Paul Gaultier, John Galliano, Alexander McQueen. Той е мъжът за корсетите на Дита фон Тийз, Виктория Бекъм, Кайли Миноуг. Мистър Пърл създава вероятно най-добрите и скъпи корсети в света, но тъй като шие ексклузивно за звездите и неговите творения не са достъпни за всеки, не е дискутиран тук.

И така, кои марки са каймакът на луксозното бельо на базата на средни цени, изключителност на изработката, внимание към детайла?

Приятно потапяне в света на тоталния сатенен лукс! 

Carine Gilson



Карин Жилсон е родена в Белгия, но се установява в Париж. Едва на 23 години и току-що завършила изящни изкуства, тя си отваря малко шивашко ателие. Започва линия за луксозно бельо през 1994 и незабавно постига успех. Повечето от изделията и са направени от най-добрата лионска коприна или деликатна шантилска дантела, а понякога и двете. Гилсон се фокусира върху качеството и уникалността на всяко изделие, което се създава в работилницата и в Брюксел и е повече ръчно изработено творение на изкуството, отколкото бельо. Моделите са женствени без да бъдат твърде момичешки.

Доближават се до дизайните на La Perla, но ръчно изработените детайли правят марката изключителна. Цените на „стандартните" сутиени варират между 300 и 600 евро, а бикините между 250 и 450 евро. Това, разбира се, далеч не са най-скъпите изделия. Пеньоарите на Carine Gilson варират на цени между 1300 и 1700 евро, в зависимост от дължината на тези изящни творения от копринен сатен. Безспорно бранд за онези, които търсят абсолютна съвършеност и безкомпромисно внимание към детайла и, според самата Жилсон, насочен към изтънчената и зряла клиентела.



Bordelle



Силно провокативни, изделията на Bordelle не е за слабите сърца, нито портфейли.Открита от Александра Попа през лятото на 2007 и базирана в Лондон, марката е известна с провокативните си бандажни рокли, изработени от сатенени ластични панели и украсени с пръстени с 18-каратово златно покритие и струващи около 800 евро.

Стилисти и звезди обожават Bordelle – често виждаме техни изделия на кориците на списания като Vogue, Elle, GQ, I-D, Harper's Bazaar и V-magazine във фотосесии с Шакира, Мадона, Кейти Пери и кой ли още не. Риана, Лейди Гага и Бритни спиърс избират Bordelle за сценични изяви или просто публични, провокативността не им е чужда.

Това, което прави Bordelle уникална марка в света на луксозното бельо са плътните и оформящи елементи, различни от романтичната дантела, която виждаме на други места. Бандажи и други S&M мотиви правят Bordelle жената силна, доминираща и провокативни. Ако се абстрахираме от най-емблематичните модели на Bordelle, обикновен сет от сутиен и бикини, доколкото съществува нещо обикновено от този бранд, струва между 250 и 500 евро.





Agent Provocateur



Agent Provocateur e британска марка, открита през 1994 година от Серена Рийс и Джозеф Корè, синът на Вивиен Уестууд. Между другото, другият син на бунтарката на модата Уетууд е еротичен фотограф, изглежда семейството има страст към тази сфера. Днес Agent Provocateur е многомилионна компания, разрастнала се до 100 магазина в 13 държави. Бельото, което предлага е дръзко, по-често далече от практично, но по-чувствено, в сравнение със S&M моделите на Bordelle.

Agent Provocateur постигнаха в света на луксозното бельо нещо подобно на това, което Victoria's Secret сред редовите линии. С много сериозен и ефектен маркетинг превърнаха името си в символ на елегантност, лукс и еротика в бельото. Едва ли е възможно да не е попадал в полезрението на всеки по няккъв повод, бидейки изключително разпространен и лесно достъпен (за намиране, не купуване) в сравнение с всеки друг бранд в този списък. Той има и най-широкия диапазон на цени – сутиените започват от 60 евро и стигат до 1000, а „кратките" гащи могат да струват между 30 и 700 евро.

Перфектната жена за Agent Provocateur е духовита и уверена, а понастояще олицетворението и е 44-годишната Наоми Кембъл във фатална кампания под надслова „Wanted Badly." Нейни предшественички са Мелиса Джордж, сестрите Пенелопе и Монка Круз, които имат собствена линия за марката, Кейт Мос (в 30-те си години), Хелена Кристенсен, Алис Делал, Мари Хелвин (на 57 години), Маги Гиленхал, Роузи Хънтингтън-Уайтли. Звездният списък може да продължи. Дълъг е списъкът с изпълнителки, снимали се с техни творения в свои клипове – начело с Бийонсе и Риана. Няма как да пропуснем и Мадона, която, както знаем, обича се появява с предизвикателни тоалети – творения на именити дизайнери на бельо. В различни нейни фотографии Agent Provocateur е част от стайлинга и, като например сутиенът тип „бриджитка" със секси черни ленти за албума и „Girl Gone Wild".









Jean Yu



Дизайнерката е родена в Южна Корея и израства в Калифорния. Започва да създава скъпи рокли, които се продават в най-луксозните магазини в света. През 2011 Jean Yu пуска линия копринено бельо, което е толкова прекрасно, че от тогава е считана за един от топ дизайнерите в Щатите и всъщност целият свят. Моделите и са женствени, вечни и изчитесни, отличавайки се от останалите луксозни марки със своята простoта. Освобождавайки се от подплънки, банели, бандажи, дантела и принтове, нейното послание гласи „Ти си всичко, което е нужно, за да бъдеш секси". Залага на конструкция, а не на украси.

Простотата никак не е за сметка на качеството или нивото на лукс обаче. Всяко едно от тези освобождаващи, леки творения е ръчно изработено и лимитирано. Поради тази причина, обаче намирането им онлайн не е съвсем лесно, нито пък изборът е голям. Цената на един „обикновен" сутиен с тригълна чашка от копринен шифон е 300 евро.



Kiki de Montparnasse



Eротично бельо, което носи духа на своята кръстница Кики Де Монпарнас - френска изпълнителка, художничка, муза и любовница на Ман Рей, секс символ на 20-те години на миналия век. С шикозен списък от изискано-провокативно бельо от сатен и френска коприна, топ марката е основоположник на новости като памучен потник с жартиери и бикини с избродирани дръзки фрази. Сутиените струват между 300 и 400 евро, а бикините са между 100 и 200 евро. Дженифър Зукарини, една от създателките на Kiki de Montparnasse и бивш директор по дизайна на Victoria's Secret, казва, че са искали да създадат марка, която да даде на купувача преживяването от купуването на нещо специално, като чанта Chanel например, което обаче истински да облагородява интимния живот. Е, успяла е!



Това е топ извадка от марки в света на бельо, характерни с най-качествената коприна, ръчни изработки, шиене по мярка. Но за списъка с истински луксозно бельо има изненадващо много кандидати. Той може да бъде продължен с добре познатaта и обичана елегантност на La Perla, френският лукс на I.D. Sarrieri, момичешкият сексапил на Guia La Bruna. Не можем да не споменем и Eres, все пак е подмарка на Chanel, a бельото им не отстъпва по класа на модната къща.

Свръх-луксозното бельо е ниша, която е за отбрани дами - ценителки по душа, които не търсят показност, а качество и съвършенство в най-интимния си свят, там където (почти) никой няма да ги види. Скрито и съкровено, то има своята външна проява - в дълбока увереност, елегантен сексапил, закачлива усмивка.
 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 3 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 22 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.