Следва

Бял деним

Г като Гаф: Модните недомислици на седмицата

По свой ред и най-малката сестра Кардашиян се подложи на естетична манипулация, която, за съжаление, стана повод за масови прояви...

All fashion преди 8 години

Експериментът на Каси

Запознайте се с Каси, фитнес сензацията на Instagram. Нейният профил в мрежата е един от най-популярните сред онези, които търсят вдъхновение за по-здравословен начин на живот. Въпреки че изглежда страхотно, тя често получава злобни коментари по адрес на външния си вид, затова как трябва да отслабне и какъв срам е да дава съвети за тренировки, при положение, че изглежда по този начин. За да покаже публично, колко нелеп е стандартът, към който всички се стремят, тя променя тялото си с фотошоп, за да постигне "перфектното телосложение" и публикува снимката в профила си. Промяната е повече от нереалистична, а реакцията на последователите й, показва колко наистина е сбъркано обществото ни. Едни все още я критикуват, че е дебела, други се възхищават, а трети я поздравяват сърдечно за резултата.

Ако все пак експериментът не ни кара да се замислим сериозно за това накъде отива обществото ни, то поне искрено ни развеселява с безнадеждната глупост на част от хората.


 
Краят на Style.com такъв, какъвто го познаваме

За огромно наше съжалeние вече е официално – настъпва краят на модния сайт style.com. За последните 15 години сайтът се превърна в Библия за професионалистите и любителите в света на модата.

Стартира като онлайн представител на изданията Vogue и W, но с течение на времето изгради репутация отделно от списанията, които представя. Превърна се в неутрална територия, сърцевината на модата онлайн – библиотека за дизайнери, колекции, новини, тенденции и изобщо всичко, което е нужно да се знае за модата.

Може би именно заради изградената репутация на сайта собствениците решават да запазят името, въпреки че редакторските материали отпадат. Но, дори с това име, а може би именно заради това име, имаме съмнения, че сайтът ще просперира като търговски.

Комерс ерата за Style.com ще започне през 2016 в САЩ, а по-късно и за останалите пазари с продажба на продукти от между 100 и 200 луксозни марки, най-вече модни, но ще има и красота, подаръци, техника.

А какво ще се случи с настоящото, страхотно съдържание на Style.com? Част от него, като обзорите на случващото се по модните подиуми, ще бъдат слети с Vogue в нов сайт на име voguerunway.com. Друга част, може би, ще изчезне.

Tова не е „недомислица" - със сигурност от издателството Condé Nast, с творчески директор Анна Уинтур, са напълно наясно какво правят, обединявайки съдържанието на Style.com и Vogue в едно и стартирайки интернет магазин. Но, извън бизнес стратегиите, със сигурност определяме случката като негативно събитие за остатъка от модния свят през последната седмица.

Style.com такъв, какъвто го познаваме, ще ни липсва със своите неутралност, задълбоченост и професионализъм. Според източници, вече над пет души от топ редакторския състав на изданието са съкратени. Липсата на сайта ще промени начина, по който модата е отразявана и предвещава още промени в модния свят.

Изгубена в кича

През 1997 година Дженифър Лопес се превъплъщава в Селена Куантанила Перез на големия екран. Сега почти 20 години по-късно отново виждаме Джен в образа на изпълнителката на "Amor Prohibido" този път на Латиноамериканските награди на Билборд. До тук всичко е добре, с едно изключение - тоалетът недоразумение, който дивата носи. С цялото ни уважение към творчеството и образа на Селена, просто няма как да подминем това не дотам лицеприятно творение на Versace, което Дженифър е облякла.

Изпълнителката се появи на сцената цялата в пищно розово, с огромни ръкави и асиметрична пола с дълъг шлейв, целите от дантела, украсени с волани и камъни.

За наше щастие темпото се вдигна и само с няколко салса движение Джен се освободи от това модно недоразумение, за да остане в доста по-симпатичната комбинация от панталон и къса горна дреха.

Защо предпочитаме рокли...

Знаете, че с нетърпение чакаме всеки вторник, за да споделим с вас най-големите разочарования на модния хоризонт. Непрестанното ни сърфиране из света на фешъна ни сблъсква неизменно с множество недоразумения, които ти споделяме.

Дрехи, които са по-скоро като шега с вкуса на потребителя, струващи минимум една родна работна заплата, не са нещо, което можеш да видиш често, но тази седмица попаднахме на цели три, които, случайно или не, са всичките в раздел панталони... Наистина! После да не питате защо предпочитаме рокли...

Тези бихме ги заподозрели само заради принта, но връзките отстрани са сигурно доказателство, че панталоните MARIA ESCOTÉ заслужават присъда. Максимално строга!

Виж тук

За разлика от първите, тези са почти носими, само че почти...

Виж тук

След горните два избора, тези почти имат възможността да бъдат модно опитомени. Но все пак, дано не ни се налага да ги носим!

Виж тук

Пълна лудост! 



По свой ред и по-малката сестра на Кендал Дженер се подложи на естетична манипулация, която, за съжаление, стана повод за масови прояви, които са твърде далеч от всичко естетично, което можем да си представим. Хиляди, а може би милиони тийнейджъри отвъд океана буквално жертваха своите устни, и поне отчасти съзнателното си съзряване, защото предизвикателството да се запишеш смучейки нещо със стъклено дъно, за да докараш ефект на подпухнали устни, и да публикуваш всичко в интернет, по-скоро напомня на някаква вандалска шега, отколкото на предизвикателство към личността, а и пред усещането за красота.

Докато светските хроникьори обсъждат казуса дали едно 17 годишно момиче като Кайли изобщо трябва да се подлага на медицинска намеса във външния си вид, след като той едва ли е дори завършен на такава крехка възраст, ние си зададохме въпроса защо подутите устни са отприщили такова безумно предизвикателство, а каквито и да са целите на неговия автор, нима няма други начини така желаният ефект да бъде постигнат, чрез изкуството на грима, например, който отдавна е напълно достъпен за хора от всякакви възрасти.

Пожелаваме на младите, които, разбира се, имат правото да грешат, да се запознаят с някои по-здравословни и уважителни към себе си начини да постигат целите на външния си вид. 

 

More All fashion