Следва

Стартира новото издание ПроТекст 7: EURODRAM в София

От любов към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

Традициите са си традиции и трябва да ги спазваме, както при хубавите празници, така и тези, които си създаваме сами...

Movies & TV преди 8 години

Традициите са си традиции и трябва да ги спазваме, както при хубавите празници, така и тези, които си създаваме сами. А ето и една такава, много любима, която пък от своя страна превръща дните в истински празници. Попадаме в един кръговрат, в който, разбира се, говорим за големия екран, за голямото кино и за всички хубави истории, които ще гледаме през идните дни.

И за да е пълно всичко, ще си припомним още от заглавията (trailer1, Trailer2, Trailer3, Trailer4), добавяме ги към днешните приказки и луди надпревари, подготвяме се от сега за датата 14 май, когато ще сме на вълна българско кино и вече съвсем спокойни, се потапяме в магията на седмото изкуство, където ни чака: 

"Седмото джудже" ("Der 7bte Zwerg")

Актьорите:

Режисьорът: Борис Алинович

Сюжетът: Когато най-малкото джудже Бобо случайно убожда принцеса Роза (Спящата красавица) и обрича кралството на едновековен сън, се налага той и останалите шест джуджета да преминат през невиждани приключения, за да махнат проклятието от красивата принцеса... и да открият, че дори и най-малкото джудже може да бъде промени света.

Забавна смесица от най-добрите класически приказки за малки и големи, включваща дракон със „недраконски” наклоности, безстрашно малко джудже, безспирни шеги и запомнящи се песни. На 3D.

Дали поради несръчност, или пък лош късмет, седмото джудже Бобо и шестте му приятели успяват да предизвикат тежка криза в Замъка на Фантабюлароза.
Точно преди дванадесетия звън на камбаните на осемнадесетия й рожден ден, принцеса Роза все пак убожда пръста си и изпада в дълбок стогодишен сън заедно с всички от кралския двор.

Премиерата: 08 май (България)

"Гореща гонка" ("Hot Pursuit")

Актьорите: Робърт Казински, Джон Каръл Линч, Майкъл Мосли, Кристофър Хески, Рийз Уидърспун, София Вергара, Джоди Лин Броктън

Режисьорът: Ан Флечър

Сюжетът: В "Гореща гонка" Рийз Уидърспун влиза в ролята на полицайка от Тексас, която строго следва правилата и е много амбициозна. Възлага й се важната задача да опази съпругата на наркобос (Вергара), която е единствен свидетел по делото срещу мексикански наркокартел. Това, обаче, хич не се оказва лесно и въпреки, че на пръв поглед двете нямат нищо общо помежду си, скоро се оказват изправени срещу целия свят.

Премиерата: 08 май (България)

"Лудия Макс: Пътят на яростта" ("Mad Max: Fury Road")

Актьорите: Том Харди, Аби Лий, Райли Киоу, Зоуи Кравиц, Никълъс Холт, Роузи Хънтингтън-Уайтли, Чарлийз Терон, Аделаиде Клемънс, Ричард Нортън, Аби Лий Кършоу, Хю Кийс-Бърн, Кортни Итън, Колин Гибсън

Режисьорът: Джордж Милър

Сюжетът: Култовият режисьор Джордж Милър, основател на пост-апокалиптичния жанр в киното и на легендарната поредица „Лудия Макс“, ни връща към историята на воина на пътя, Макс Рокатански, в „Лудия Макс: Пътят на яростта“.

Преследван от бурното си минало Лудия Макс (Том Харди) вярва, че единствения начин да оцелее е да броди сам по изпепелените земи. Въпреки това пътят му се пресича с група бегълци, които в бойната машина на елитния командир Ярост (Чарлийз Терон), препускат през пустошта в търсене на спасение от тираничния Джо Безсмъртни, който е ограбен от незаменимата си собственост. Разярен, Джо Безсмъртни събира всичките си воини в безжалостно преследване на бегълците, което се превръща в шеметна война. Лудия Макс е последната им надежда.

Премиерата: 15 май (България)

More Movies & TV