Следва

Фестивалът за съвременни изкуства и технологии "Z ФЕСТ" е тази събота

My Style: Силвия Даянова

Силвия е не просто брандмениджър. Тя е брандмениджър на огромния магазин NotosGalleries, в който...

People of art преди 8 години

Силвия е не просто хубава жена, заета с моден бизнес. Тя е брандмениджър на огромния магазин NotosGalleries, в който намираме марки от висок клас и от всякакъв вид - дрехи, обувки, козметика, парфюми, бельо, аксесоари, включително и за дома, спално бельо и хавлии, мебели и какво ли още не. Магазинът е огромен и шарен почти колкото е симпатична и шарена Силвия. Тя казва, че "нейният" магазин не продава просто дрехи, а цели аутфити за всякакви поводи - работа, спорт, парти. Винаги усмихната, отворена към всички и изключително позитивна, тя ни разказа не само за стила, който обитава гардероба й, но и този, който "облича” работното й ежедневие.

V. S.: Как се чувстваш в този огромен магазин и как ти влияе работата тук?
С. Д.: Когато кандидатствах за работата тук, интервютата не се провеждаха в тази сграда. Бяха в центъра и затова мислех, че и работното ми място ще бъде там. В момента, в който ми показаха къде ще бъде то, всъщност... ужасих се. В началото магазина ми се стори в пъти по-голям, отколкото всъщност е. Сега познавам всеки негов ъгъл и всичко е наред. Започнах обаче да сменям всички свои притежания - дрехи, чинии и т.н. с такива от магазина, т.е. стилът ми все повече се уеднаквява с този, който NotosGalleries предлага.

V. S.: Значи се привързваш към вещите си?
С. Д.: Не мога да изхвърлям стари вещи, меко казано се привързвам към тях. Наскоро се замислих, че един суичър, който доскоро носих, всъщност ми е от 8-ми клас. Може би причината е, че преди време сме били с по-ограничени възможности. Така човек се научава да пази и да цени нещата си. Старата ми детска стая си стои същата, с всички плюшени играчки и т.н. – нищо не съм изхвърлила. Има някаква емоция в старите вещи. За мен по принцип всичко е емоция.



V. S.: Секънд хенд купуваш ли?
С. Д.: Не, именно заради това. Нямам предубеждение, а по-скоро смятам, че всяко нещо носи енергия. Аз съм особено податлива на чужда енергия, защото съм много отворена. Понякога това не е много хубаво и за мен самата, защото поемам и негативите. Като бях малка беше много популярно да си разменяш дрехите с приятелките, но аз дори тогава никога не съм го правила.

V. S.: Онлайн пазаруване?
С. Д.: Трудно. Не ми се получава. За дрехи по никакъв начин, обувки и чанти - рядко. Поръчвам си разни неща, но предпочитам реалните магазини. Консултантите в тях много често ми помагат в избора.

V. S.: Кога се научи как да подбираш дрехите си?
С. Д.: Наскоро. Аз съм много цветна като характер. Преди ходех например с пантофки и чорапи. И то такива с котета или други подобни картинки. Това го правех и когато бях над 20-годишна дори. Просто ужасно, но явно съм имала нужда от вниманието на хората. Аз и сега не мога да кажа, че имам стил. Мога просто да кажа „Това е супер“ и да си го взема. Може да е цялото на цветя, пайети - нямам никакви ограничения. Сега ми предстои сватба и много обмислях каква да бъде роклята ми. Накрая влязох в един магазин, облякох една рокля, първата, и си казах „Това е!“. Според мен е много хубаво, когато не търсиш нещо определено, защото така не можеш да се разочароваш.



V. S.: Опиши ни ежедневието си, един твой ден.
С. Д.: Ставам много трудно. Моят годеник става винаги първи, прави кафе и закуска и ме буди. След като стана, определям какво ще облека според настроението си. Какво е времето, как го чувствам, на какво ми замирише сутринта - от всичко се влияя. След това започвам да се гримирам. Не си позволявам да излизам без грим. Този навик го придобих, когато се занимавах с козметика. Тогава осъзнах, че наистина е важно да си суетен, в хубавия смисъл на думата. Да се привеждаш в приветлив вид, за да може на хората да им е хубаво да те виждат и ти да се чувстваш добре. Винаги слагам серум, крем, фон дьо тен, руж.

Един мой колега казва „Сложи си малко здраве на бузите“. И е абсолютно прав. Може да си недоспал, изморен – слагаш леко руж и засияваш. Накрая слагам червило. Използвам всякакви цветове. Към 8:30 започва истинският ден - тогава вече съм в магазина. Той отваря в 10, но аз предпочитам основната работа да я свърша на спокойствие. Когато дойдат колегите, едно минаване през магазина е около 10-15 минути. Винаги някой иска да ти каже нещо, което е супер. Защото колегите ми са най-важният ми инструмент. Аз мога да направя страхотна реклама, но ако хората дойдат тук и моите колеги не са подготвени, не са любезни и професионални, нищо няма да стане.

Затова много ценя мнението и присъствието им. Ако ми хрумне нещо, винаги се консултирам с тях. Затова съм тук в магазина, иначе моята работа не го изисква. Така усещам всичко, което се случва – нуждата на хората и като клиенти, и като персонал. Работим в много силен екип и всъщност непрекъснато се учим.



V. S.: Сподели нещо, на което консултантите са те научили ?
С. Д.: Научиха ме, например, как да си поддържам хавлиите. Много е интересно, че хавлиените материи не трябва да се перат с омекотител, защото това им намалява абсорбиращата способност. Много е важно консултантите да ти дадат истински полезната инфорамция, която сега в нашата ера е много трудно да отсееш. Когато има подготвени хора, професионалисти, те са тези, които могат да ти помогнат и да ти спестят ценно време. Точно заради това често смятам, че идването дотук всъщност ти спестява време, защото бързо се ориентираш в избора си, взимаш добро решение и така неутрализираш времето за пътуването.

V. S.: Как стигна до тази професия, това ли си беше мечтала от малка?
С. Д.: Като малка си мечтаех да стана известна. В един момент бях твърдо решена, че ще пиша латиноамерикански сериали. Впоследствие учих испански, дори прекарах малко време в Испания, за да опозная духа и културата им. След това записах журналистика. През това време почнах първо да работя като секретарка, след това съвсем случайно започнах в рекламна агенция - асистент. Тогава разбрах, че го имам онзи, различния поглед върху нещата, който е нужен за рекламата. След това работих в медийна група. Там продавах реклама. След това се занимавах с онлайн продажби. После кандидатствах за бранд мениджър на парфюмерия. На тази работа започна истинското изграждане на моята професионална кариера. Тогава разбрах колко е хубаво да си обичаш работата и да искаш да се развиваш в нея. Когато работиш за голяма марка, вече имаш създадена схема на работа и много по-бързо научаваш техниките, а оттам нататък само посоляваш нещата със своето виждане. Тогава започнах силно да се интересувам - четях всичко на тази тема. Всичко това ме подготви и допринесе в голяма степен за назначаването ми на работа тук. Обикновено на човек, минал през толкова много работни места, не се гледа с добро око, но всяка една работа ми е помогнала да се развия и да стигна дотук. Научих се да общувам с хора, което е най-важното в случая. Контактите са най-ценното според мен. Трудно е да изградиш мрежата от хора, но след като успееш, тя ти помага нещата да се случват много по-лесно.



V. S.: Кажи ни малко за сватбата си, участваш ли в нейната организация? В какъв стил ще бъде?
С. Д.: Всичко правя сама с помощта на мои приятелки. И сватбата ще е толкова шарена, колкото и всичко около мен. Сутринта всички ще сме с носии. Ще има жива народна музика. Ще отидем в моето село Сестримо и там пред един малък параклис ще се венчаем. Всичко ще е в битов стил. А следобяда ще си покажа бялата рокля.

V. S.: Какъв е стилът ти у дома?
С. Д.: Вкъщи ходя по много безумен начин. Ако навън съм пораснала, вкъщи въобще не съм. Много обичам да нося животински чорапи. Те са с очи, носове и т.н. Най-страшното е, че годеникът ми също започна да ги носи. Обичам да ходя с широки горнища и клинчета. И задължително нещо шарено, което да ми изразява емоционалността. Иначе у нас имаме един вълшебен диван, на който всичко ни минава. На терасата ми е много любимо място. Има място точно като за нас двамата. Много ни е малък апартаментът, обаче побира цялата ни любов.



V. S.: Какви марки козметика ползваш?
С. Д.: Ползвам всичко, което ми предложат. Въпреки че работя в рекламата, съм много податлива. При козметиката много разчитам на съветите на колегите. Те ме научиха кое е подходящо, кое е важно, кое е задължително. Преди нищо не ползвах. Но сега смятам, че дори да изглеждаш добре и да имаш хубава кожа е много важно да я поддържаш, да й помагаш.



V. S.: А парфюмите?
С. Д.: С парфюмите съм тотална трагедия. Имам над 20 парфюма вкъщи. Имам от ежедневен до висок клас. И въпреки че знам, че ароматът им след време се променя, не мога да се самоубедя в това, че е по-добре да използвам по-малко парфюми.



V. S.: Предпочиташ ниски или високи обувки?
С. Д.: Много обичам високите обувки, защото обичам да се забелязвам. Имам и ниски, но по-скоро предпочитам високи. Макар че, ако ме видиш на концерт, няма да ме познаеш. Аз слушам най-вече пънк, хардкор метъл и други подобни. Там изглеждам съвсем различно – с големи кецове, със свлечени панталони и суичър. И пак се чувствам комфортно. В зависимост от мястото се съобразявам, доколкото мога. Например на работното място не си показвам татуировките, за да не предизвиквам предразсъдъци.





V. S.: Нещо, което никога не би облякла?
С. Д.: Няма такова нещо.

V. S.: Гардеробът ти колко е голям?
С. Д.: Недостатъчно. Все още ползвам гардероба при родителите ми, където съхранявам несезонните дрехи. А под леглото ми е пълно с обувки - всякакви, цветни.





V. S.: Как беше облечена на последното парти, на което беше?
С. Д.: Обикновено гледам да ми е по-скоро удобно, защото много танцувам. И понеже танцувам много хубаво, както и да съм облечена, винаги привличам вниманието. В 90% от случаите са или панталони, или гащеризони, защото са ми най-удобни.



V. S.: Какво има в чантата ти?
С. Д.: Никога не знам какво има, но винаги много тежи. Когато започна да вадя неща от нея, е абсолютно изумление дори за мен. Можеш да намериш инструменти, храна. Тя е и мястото, което събира различни боклуци, в случаите, когато не намирам кош на улицата (доста често).





V. S.: Опиши своя стил с 3 думи.
С. Д.: Емоционален, цветен, шик. Аз съм едно ходещо противоречие във всеки един случай.







 
V.S. Благодарим ти, Силвия!
С. Беше удоволствие, аз ви благодаря! 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра