Следва

Актуални, универсални

Г като Гаф: Модните недомислици на седмицата

Преди повече от 5 години публикувахме интервю с Елена Тихомирова, Мис България в ужасно далечната 2003-а, от което помним, че дамата обичаше да прави сладки, да чете и да се поддържа редовно...

All fashion преди 8 години

Обувки, каквито не щем...

Казват, че няма нищо по-хубаво от нов чифт обувки. Склонни сме обаче да поспорим, защото има няколко модела, които просто не искаме. Даже да ни ги подаряват. Докато разглеждахме онлайн търговците тия дни, попаднахме на няколко модела, от които определено бихме побягнали, ако рекат да ни гонят.

Въпреки че по принцип сме фенове на момчетата от Au Jour Le Jour, с техните смели и цветни дизайни, точно тези обувки, които дори не сме сигурни какво точно са, не са нашият избор. Определено не ни харесват прекалено многото цветове и безбройните каишки, за това им казваме твърдо “Не”.



Продължаваме с това черно и пухкаво недоразумение, което не стига, че не е особено красиво само по себе си, но и е допълнено от черен пух, който го обримчва цялото, силно напомняйки на подстригано мъжко гръдно окосмяване, например.



За финал, тези, меко казано, грозни обувки са направени от кожа на кенгуру, та, едва ли трябва ли да казваме повече?

Дали?





Лий Лин Чин е австралийска журналистка, известна със смелия си откачен стил и, въпреки че не е много популярна в нашите ширини, нямаше как да пропуснем това престъпление срещу модата, пък дори и дошло от другия край на света.

Да си признаем, почти можем да пропуснем готическата черна мрежа за комари, която Лий е увила около главата си, защото тя е толкова скандална, че е очевидно, че няма друга цел освен да шокира. Но това, което наистина ни отблъсква в този аутфит е комбинацията между тази размъкната рокля, белия дантелен клин и нелепите златни обувки. Моля, не правете така вкъщи! И в никакъв случай навън.

Манекенски четива



Преди повече от 5 години публикувахме интервю с Елена Тихомирова, Мис България в ужасно далечната 2003-а, от което помним, че дамата обичаше да прави сладки, да чете и да се поддържа редовно.

Относно сладките и поддръжката нямаме нищо против, но размаханият флаг на любовта към четенето напоследък възприемаме като лична обида, основно предвид геноцидното опростачване на нацията с всички сили от всички посоки.

Госпожица Тихомирова тогава, през януари 2010-а, отговаря на въпроса на нашия репортер, относно книгите, така:
"VS: Последната книга, която прочете?
Е.Т. 
„Г-ца Смила и нейното усещане за сняг”."

Пет години по-късно, през април 2015-а, госпожица Тихомирова чете все същата книга, както разбираме от нейно интервю за колегите от „Блясък", а именно:

"Препоръчай ни книга! В много интервюта споделяш, че обичаш да четеш?
Елена: Да. Така е. Аз не гледам телевизия от близо година и половина. Прекарвам времето си с приятели, в работа, отдавам се на хоби или чета. Имам много любими книги. Напоследък впечатление ми направиха “Госпожица Смила и нейното усещане за сняг”...”

В резултат на шокиращото откровение, започват чуденките: Не е ли по-добре да не се пъчиш, при такъв риск от излагация; И, не задължава ли с повече смисъл короната на Мис, пък била тя и отпреди 100 години; И, щом нивото на инженерите, какъвто твърди дамата, че е, е такова, какво ли е на среднистите; И, какъв ли би бил прогресът за толкова години на родните манекенки и хората, свързани с модата у нас, които не заявяват изрично интерес към четенето... и още от този род.

И заключението
: ако четеш, мълчи си, все пак четенето е дълбоко осмислено и много интимно занимание, а ако не четеш - мълчи си още повече! Особено ако от време на време някой някъде реши да ти зададе няколко уж простички въпроса.  

Съвременни "кавъри" на класически картини









Традиция ни е всяка седмица да включваме Ким Кардашиян в рубриката с модни гафове и точно тази не възнамеряваме да правим изключение. Всъщност, поводът за възмущение този път не идва пряко от нея, а от досадното възхищение, което, незнайно как, успява да предизвика у множество хора.

Днес ви показваме колко точно нелепо може да стане човешкото поведение с цел да се хареса на "селфи иконата"... Колегите от изданието на Dazed magazine публикуваха кадри, дело на дуото зад Instagram профила @artlexachung, на които уж се показва прилика на Ким с някои от най-известните и значителни произведения на изкуството. Вярваме, че идеята е била, поне донякъде, хумористичн, но все пак ни се струва обидно да се правят подобни сравнения. Като обидата не е за Ким. 

Цялата серия скандални кадри вижте тук >>>

More All fashion