Следва

AHAVA пристигна, сила и иновации за божествена кожа

Уроци по абитуриентски грим – Големите ДА-та в макияжа на зрелостниците и как да ги постигнем

Идва това време на годината, когато завършващите ще дефилират със своя избор за вечерта. Гримът заема важно място в изграждането на цялостното излъчване...

Beauty News преди 8 години

Баловете хукнаха, с тях и красивите ни деца. По училища, по улици, по ресторанти, по екскурзии се чува глъчката на порастването. Остава да се надяваме то да е красиво...

В стремежа си да изпъкнат, докато са в окото на събитийната буря, усилията на много от зрелостниците водят до пълно фиаско. Точно за тези големи НЕ-та в грима на абитуриентите разказахме вчера. Днес обаче, посвещаваме статията на техниките в макиажа, които ще донесат силни ползи, великолепно самочувствие и чувство за контрол над ситуацията, така важно и в този миг, и в целия живот напред.

Всъщност гримът заема наистина важно място в изграждането на цялостното излъчване. Най-доброто му изпълнение е, когато се прикрият всички недостатъци на кожата, подсилят се чертите, така че естествената красота да изпъква и в същото време лицето да изглежда все едно върху него не е нанасяно почти нищо. Гримира се препоръчително на дневна светлина, като не бива да пада сянка върху лицето.

При оформянето е нужно постигането на ненатрапчива елегантност, запазвайки естествената свежест на кожата, която да има меко излъчване, nude, au naturel. Тенденция са фините линии, лек, галещ руж, веждите следват своята форма, но е добре да бъдат леко почистени и добре сресани. Момичетата могат да ги коригират леко с молив за по-плътен ефект.

Добър пример за това е лекото сияйно излъчване от Оскар де ла Рента:
Изпълнението е съвсем простичко, но много въздействащо – очната линия се нанася по дължината на целия клепач и завършва с лека извивка. Миглите е добре да бъдат гримирани с издръжлива водоустойчива спирала, тъй като покрай вълненията около заветната вечер би могла да се размаже много бързо. По избор, при прекалено рехави мигли, те могат да се уплътнят със снопчета или с не много плътни и дълги изкуствени такива. На клепачите се нанася лек прасковен или коралов цвят, с лек блясък в най-горната част на клепача, а скулите са едва целунати от ружа. При този грим завършекът в устните би могъл да бъде с гланц, подчертаващ естествения цвят или да се постигне ретро ефект: очна линия и ярко червено червило.



Продуктите:
База - DIORSKIN NUDE AIR SERUM – достатъчно покривен течен фон дю тен, създаващ лекота и свежест; Clinique Stay-Matte Sheer Pressed Powder - за матиране след това, което контролира омазняването и запазва бодрия вид на кожата; за скулите – компактна пудра от M.A.C. Powder Blush или Highlight Powder, за лек блясък; за очите - EYES TO KILL EYESHADOW QUAD на Giorgio Armani – включва четири цвята сенки, с лек сатенен отблясък; течна очна линия на Illamasqua PRECISION INK за перфектно нанасяне; веждите могат да се коригират с четка и EYE BROW CAKE от Illamasqua и да се запечатат с BROW AND LASH GEL за дълготраен ефект през цялата празнична нощ. Най-сполучливият избор на спирала е Lancome Hypnose Waterproof Custom Volume Mascara, класирана на първо място според сайта totalbeauty, а снопчетата 30 Lash на M.A.C. ще придадат допълнителен обем и на най-редките мигли. Като цяло M.A.C. поддържат отличен асоримент готови мигли, а за горната визия биха подхождали 4 Lash, 7 Lash, 32 Lash, като тук вече е въпрос на предпочитания.

Устните ще се чувстват прекрасно с VOLUPTÉ TINT-IN-OIL № 3 и №6 на Yves Saint Laurent. които придават едновременно блясък и нежен цвят. За дамите, решили да заложат на по-ретро визия с ярко червило, ще намерят своя перфектен нюанс в палитрата на Shiseido Perfect Rouge, отличаващи се с издръжливост и хидратация. Моливите им Smoothing Lip Pencil са задължителен елемент преди нанасянето на червило, а и по-този начин може леко да се коригира формата на устните.

Съвет - леко напудряне на устните преди нанасяне ще удължи живота на червилото, а и ще предпази от разтичане. Също така може да се постави блясък в центъра контура на горната устна за създаване на илюзия за по-големи устни.

Ретро излъчване с грим от Dolce & Gabbana:
Тук сенките трябва да бъдат светли, с лек перлен отблясък – PERFECT MONO INTENSE CREAM EYE COLOUR Innocence 10 на марката.



Големите в модата затвърждават тази пролет лилавото като цветна тенденция в опушения грим – Вера Уонг и Дерек Лам налагат лавандуловото и бледоморавото за постигане на хипнотизиращ драматичен поглед. Тук устните се оставят бледи, с лек перлен глос. Сенките се нанасят по целия клепач като се започне от най-тъмния нюанс в основата на миглите, прелива се с бледорозово до сгъвката и се продължава с бежово до бяло до веждата.
Добре е сенките да бъдат перлени, но в никакъв случай металик. Избягвайте изкуствени мигли, два-три слоя водоустойчива спирала ще придадат достатъчно изразителност на очите. Веждите се подчертават съвсем леко.



Продуктите:
- База- фон дьо тен на Сlinique - Beyond Perfecting Foundation and Concealer, освен че е изключително издръжлив и скриващ дребните кожни недостатъци, този ФДТ подхранва и овлажнява кожата. Матирайте с Clinique StayMatte Sheer Pressed Powder.

- Скули - руж на Chanel – JOUESCONTRASTE powder blush. Над скулата, в близост до окото може да се
поставят пестеливо METEORITES LIGHT REVEALING PEARLS OF POWDER на Guerlain за повече блясък.

- Очи - сенки от Yves Saint Laurent COUTURE PALETTE - 9 Rose baby Doll.
- мигли - False Lashes Waterproof на M.A.C.
- вежди - Tarte Amazonian Clay Waterproof Brow Mousse от Sephora
-Устни- Estee Lauder – PURE GLOSS gloss pen – nude pearl

More Beauty News