Следва

Джейн Фонда! На 77 и все още забележителна за W Magazine

От любов към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

Признаваме си, с нетърпение чакаме всеки четвъртък. Не само защото ни очаква топъл, слънчев и забавен уикенд, а и заради хубавите филми, на чиито трейлъри се отдаваме по традиция днес...

Movies & TV преди 8 години

Признаваме си, с нетърпение чакаме всеки четвъртък. Не само защото ни очаква топъл, слънчев и забавен уикенд, а и заради хубавите филми, на чиито трейлъри се отдаваме по традиция днес. Няма по-добро оръжие за добро настроение, което да ни зареди за една нова, прекрасна седмица. 

Приятели, слънце, големият екран (Trailer1, Trailer2, Trailer3, Traile4) и приказните светове, в които попадаме всеки път, прекрачили прага на салона. Миналата седмица най-голямо впечатление ни направи българската лента "Урок", определено си струва гледането и горещо препоръчваме. Какво се случва в Кан, дни преди финала на фестивала и кой грабна наградата ScriptEast!, може да видите тук, а сега е време за Трейлъри! 

"Утреландия" (Tomorrowland")

Актьорите: Пиърс Ганон, Кристофър Бауер, Тим Макгроу, Локлин Манро, Катрин Хан, Брит Робъртсън, Джуди Гриър, Хю Лори, Джордж Клуни, Томас Робинсън

Режисьорът: Брад Бърд

Сюжетът: Дисни представя режисираната от двукратния носител на „Оскар“ Брад Бърд („Феноменалните“, „Мисията невъзможна: Режим Фантом“) вълнуваща приключенска мистерия "Утреландия", в която главната роля е поверена на носителя на „Оскар“ Джордж Клуни.

Свързани от обща съдба, бившият вундеркинд Франк (Клуни), преследван от разочарование, и Кейси (Брит Робъртсън) – умна и оптимистична тийнейджърка, кипяща от научно любопитство, се впускат в изпълнена с опасности мисия да разкрият тайните на загадъчно място някъде във времето и пространството, известно само като "Утреландия". Онова, което трябва да извършат, променя завинаги света и самите тях.

Премиерата: 22 май (България)

"Два дни и една нощ" ("Two days, one night")

Актьорите: Оливие Гурме, Фабрицио Ронджоне, Марион Котияр, Катерин Сали, Кристел Корнил

Режисьоите: Люк Дарден и Жан-Пиер Дарден

Сюжетът: Сандра има един уикенд да спаси работата си. Шефът на малката фабрика, където работи, е предоставил на служителите избор: или някой ще бъде съкратен, или никой няма да получи бонус тази година. Сандра наскоро се е върнала от болнични и затова тя ще бъде уволнената. Профсъюзният представител се опитва да й помогне, като убеждава началството да организира второ гласуване в понеделник сутринта, но Сандра ще трябва да спечели поне шестима от колегите си на своя страна. Не е лесно да поискаш от някого да се откаже от значителна сума заради теб, особено в тези тежки времена, а крехкото психично състояние на Сандра прави задачата й още по-тежка.

Премиерата: 22 май (България)

"Жълтурко" ("Yellowbird")

Актьорите: анимация

Режисьорът: Кристиан Де Вита

Сюжетът: Жълтурко е малко осиротяло птиче, което никога не е напускало гнездото – до момента, в който се озовава начело на ято птици, мигриращи към Африка. Всички разчитат на него, а той дори не знае накъде е юг... Озвучен на български език.

Премиерата: 22 май (България)

NT LIVE: Красиви завинаги

Актьорите: Меера Сиал, Натали Армин, Пал Арон, Винсънт Ейбрахим и др. 

Режисьорът: Руфъс Норис

Сюжетът: Новата пиеса от Дейвид Хеър е по книгата на носителката на „Пулицър“ Катрин Бу. Индия има глобални амбиции, но отвъд луксозните хотели около летище Мумбай е разположено едно паянтово гето, гъмжащо от хора със свои собствени планове. Зехруниса и синът й Абдул се опитват да връщат на вторични суровини достатъчно боклук, за да поддържат нормално домакинство. Сунил, който е спрял да расте на 12-годишна възраст, иска да яде толкова, че да стане висок поне колкото крадецът Калу. Аша се опитва да присвоява средства от правителствените фондове за борба с бедността, за да бъде най-накрая „човек първо качество“, докато дъщеря й Маню има намерение да стане първата жена с висше образование в махалата. Само че техните кроежи и схеми са паянтови като къщите им. Световната рецесия застрашава търговията с вторични суровини, а някой в гетото ще подаде сигнал, който ще съсипе не само подателя му, но ще попилее и целия квартал.
 
Премиерата: 22 май (България)
 


 

 

More Movies & TV