Следва

Биляна Гавазова роди първото си дете

От любов към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

Любовта ни към седмото изкуство расте правопропорционално с броя на хубавите филми, които ще гледаме на голям екран, очевидно цяло лято...

Movies & TV преди 8 години

Любовта ни към седмото изкуство расте правопропорционално с броя на хубавите филми, които ще гледаме на голям екран, очевидно цяло лято. Започнали сме, и в последните няколко топли седмици, набрахме такава скорост, че нищо не може да ни спре (Trailer1, Trailer2, Trailer3, Trailer4). 

Приключилият фестивал в Кан обаче леко ни натъжава, беше приятно да следим всичко случващо се и да сме част от цялата тази магия, но пък се радваме на всички отличени с престижната златна палма. 

И така, за още добро настроение, продължава ме с новия списък от заглавия, които ще ни радват през идните няколко дни. 

Светлина, камера, Action!

"Бродуейска терапия" ("She's Funny That Way")

Актьорите: Катрин Хан, Тейтъм О'Нийл, Рис Айфънс, Уил Форте, Имаджин Потс, Остин Пендълтън, Сибил Шепард, Оуен Уилсън, Дженифър Анистън, Луси Пънч, Дженифър Еспозито, Джордж Морфоргън

Режисьорът: Питър Богданович

Сюжетът: „Бродуейска терапия” разказва за Изабела "Изи" Патерсън (Имоджен Пуутс) - компаньонка, мечтаеща да стане актриса. Един от клиентите й, Арнолд Албъртсън (Оуен Уилсън) - успешен театрален и филмов режисьор, готвещ се да постави нова пиеса на Бродуей, й предлага 30 хиляди долара, за да промени живота си. Както самият той се изразява, има хора, които хранят катериците с ядки в парка. А защо да не нахраним ядките с катерици?

В крайна сметка се оказва, че това далеч не е първият път, когато Арнолд казва тези думи на момиче на повикване, Изи не е първата му "катерица", а "да нахраним ядките с катерици" се превръща в израз, повтарящ се през целия филм със завиден комичен ефект.

Премиерата: 29 май (България)

"Сан Андреас" ("San Andreas")

Актьорите: Моргън Грифин, Мат Джералд, Кайли Миноуг, Колтън Хейнс, Арчи Панджаби, Карла Гуджино, Александра Дадарио, Дуейн Джонсън, Пол Джамати, Йоан Гръфъд, Алекс Рийзи

Режисьорът: Брад Пейтън

Сюжетът: Рей Гейнс (Дуейн Джонсън), началник на спасителния отряд на пожарната служба в Ел Ей, има над 600 документирани спасявания в кариерата си. Но когато легендарния разлом на Сан Андреас неочаквано се измества и предизвиква масивно земетресение с магнитуд 9 по скалата на Рихтер, той и бившата му съпруга трябва да намерят начин да стигнат от Лос Анжелис то Сан Франциско за да спасят дъщеря си.

Премирерата: 29 май (България)

"Маймунджилъци" ("Monkey Business")

Актьорите: анимация 

Режисьорите: Жамел Дебуз

Сюжетът: Това е вълнуващата история на Едуар, по-големият син на краля на симияните, който се ражда прекалено слаб и е отхвърлен от племето. Той израства далеч, в компанията на своя приятел Ян, и тъй като е невероятно изобретателен и открива огъня, лова, любовта, които ще му помогнат да поведе маймунките към по-добър живот.

Премиерата: 29 май (България)

"Перфектният ритъм 2" ("Pitch Perfect ")

Актьорите: Британи Сноу, Кийгън-Майкъл Кей, Хейли Стейнфелд , Скайлър Остин, Ана Кемп, Ребел Уилсън, Алексис Нап, Кейти Сейгъл, Ана Кендрик, Елизабет Банкс, Хана Мей Ли

Режисьорът: Елизабет Банкс

Сюжетът: За да станат отново номер едно, Бека (Ана Кендрик) и другите момичета от „Белас“ започват усилена подготовка за Световните финали по акапелно пеене. Мисията е повече от невъзможна, тъй като американски отбор никога не е печелил толкова голямо и престижно състезание. А най-големите им врагове – немският отбор, са винаги една крачка пред „Белас“.

Перфектният ритъм 2 е пълен с красиви жени и остроумни шеги, както и много музика, която със сигурност ще накара зрителите в киносалоните да искат да затанцуват заедно с „Белас“.

Премиерата: 29 май (България)

More Movies & TV