Следва

Какво си хапват звездите? 7 супермодела споделят своята закуса

Reader's Profile: Стилът на Биляна Славейкова

Тя е крехка, като захарен памук, с нежно лице, лолитски маниер и носеща усещането за едни отминали времена, в които женствеността бе на почит, а бунтарството най-наситено със смисъл...

All About Life преди 8 години

Поводът за гостуването на Биляна Славейкова на страниците на ViewSofia e кампанията Stay True People на Ballantine’s - проект, който разказва историята на личности, успели да останат верни на себе си в периода между напускането на юношеството и навлизането в зряла възраст.

 

Тя е крехка, като захарен памук, с нежно лице, лолитски маниер и носеща усещането за едни отминали времена, в които женствеността бе на почит, а бунтарството най-наситено със смисъл.

С други думи, тя е Биляна Славейкова, познат градски герой, който от години обикаля най-добрите софийски случвания, а ние, горе-долу от толкова, все се каним да надникнем малко повече в живота, дома и гардероба й, за да ви ги разкажем и покажем.

Е, това се случи най-накрая, и Биляна, която е главен редактор на goguide.bg, притежател на най-чаровно гальовния френски булдог Прешъс и идеолог на приложението Doglar, което обещава да намери най-добрата половинка на кучето ви, днес гостува на страниците ни. А ние сме приятно настанени в нейния дом, просторен и светъл, напълно приличащ на самата нея, за да си говорим за този много неин стил на обличане и живеене...


*Обеци от Биби Капоева

V.S. Стилът ти облечен в една дума?
Б:
Лолитски. Вманиачена съм по рокли, червени червила, почти нямам панталони. Всичко на всичко имам два чифта дънки. 

V.S. Червеното ли е твоят цвят?
Б:
Много дълго не носех червено, защото дълго време косата ми беше в такъв цвят, но напоследък го преоткрих отново. Иначе нося супер много черно, зелено, почти не нося светли цветове. Това лято се "открехнах" с една бяла рокля и много ми хареса, което е странно и нетипично за мен.



V.S. Кога започна твоята афера с модата?
Б:
Честно казано, никога не съм мислила чак толкова много как се обличам и това колегите в редакцията могат да го потвърдят, защото често се случва да ходя на работа като пълен клошар. Много съм поспалива и това налага да се оправям бързо. Винаги около мен е пълен хаос, сега специално заради вас съм подредила, и съм трудна за търпене, защото оставям постоянно дрехи навсякъде.

V.S. Коя дреха от гардероба ти те характеризира най-добре?
Б:
Knapp-ските дрехи, те тотално съвпадат с лолитското в мен. Много изчистени, с малки детайли, някак те най-пасват на същността ми.




*рокля Knapp

V.S. А това ли са дрехите, които не спираш да носиш?
Б:
Всъщност не. Тази Knapp-ска рокля я имам от няколко години, а съм я обличала едва три пъти. Дрехите, които не спирам да нося са няколко черни рокли, един кожен клин, който знам, че вече е тотално извън всякакви тенденции, но се чувствам добре с него и едно дълго дънково якенце...



V.S. Какво открадна от гардероба на майка ти?
Б:
Постоянно минавам през дрехите й, за да видя какво ще ми хареса, така че често се случва да си взема по нещо. 

V.S. Кой е най-добрият съвет, който ти е давала тя?
Б:
Да изхвърлям ненужните и остарели дрехи. Тя постоянно ми повтаря: "Биляна, това е избеляло!" или "Биляна, защо носиш тази блуза толкова много...".

Това, което НЕ научих от нея, обаче, е да гладя. Идеята за това ме ужасява, затова и винаги си купувам дрехи, които не предполагат да бъдат гладени. Докато майка ми е човек, който глади дори чаршафите и генерално винаги много ми се кара за това.

V.S. Кое е нещото, което всяка жена трябва да има в гардероба си?
Б:
Високи токчета. Може да е клише, но е истина. В моя случай аз или ходя на много високо или с кецове, сега имам едни средно високи, които са ми подарък от приятелка и още им се чудя...





Със сигурност, ако си жена трябва да имаш по-гърли неща. Да си вдъхновен от pin-up стила, когато жените са били наистина женствени. Аз съм някъде по средата на pin-up и бунтарския 90-ки стил. Още не мога да се намеря напълно. Или съм едното, или съм другото.

V.S. Каква е чантата ти?
Б:
Раница. Тя е най-характерна за гардероба ми. Ако има нещо, от което мога да си купувам още и още, то това са раниците. Не мога да се сетя последния път, в който съм била с чанта.







V.S. Кое в модата те ужасява?
Б:
Бежовите чорапогащници и силиконовите презрамки.

V.S. А коя е тенденцията, в която се влюби последно?
Б:
Банските с висока талия и гащеризоните са ми фаворити. Луд фен съм на гащеризоните. Това е, може би, дрехата, която мъжете и жените разбират различно. Досега не съм срещала мъж, който да се кефи на гащеризоните, а според мен са супер стилни, супер готини...

V.S. От къде пазаруваш?
Б:
Масово дрехите ми са от среден клас магазини. Имам няколко малко по-скъпи неща и няколко находки. Последно като бях в Лондон си взех от Urban Outfitters един гащеризон, а тази рокля с точките е от American Apparel. И двете бяха на доста прилични цени. 


*рокля American Apparel

V.S. A онлайн развихряш ли се?
Б:
Да, много обичам ASOS. Нямам предубеждения, тотално си знам размера и досега не се е случвало да дойде нещо и да не ми стане. Може би просто имам късмет. Въпреки че веднъж си поръчах от един китайски сайт рокля, която трябваше да е в бежово и черно, но дойде в розово и черно, при това от съвсем различен плат. Всичко й беше различно... Иначе редовно си купувам неща и от разни flea market-и. Тези кънки са ми за 5 евро от Валенсия, например, скъсах се да ги карам там по крайбрежната алея, но тук условията са малко по-различни и е доста по-трудно.


*рокля ZARA

V.S. С други спортове занимаваш ли се?
Б:
Аз съм не-спортна натура и не мога да се накарам да спортувам, ама грам. А реално училището, в което съм била от 1-ви до 6-ти клас беше спортно и тренирах художествена гимнастика, после ходех на танци, но това беше от мен.

V.S. Тогава какви са твоите тайни, за да си във форма?
Б:  
Ходя пеша. Колата ми е паркирана далеч от тук и често предпочитам да походя до целта, вместо да отида да я взема, за да се закарам. Рядко я ползвам, но  за сметка на това тя ми служи като гардероб, защото, както виждате, тук няма много място за съхранение на дрехи, така че използвам багажника й, за да слагам ненужни неща. Вътре винаги има обувки, защото не мога да карам на токчета, а в багажника ми можете да намерите елха, коледна украса, палта... 

V.S. Гримираш ли се често?
Б:
Установила съм, че се гримирам само по един и същ начин, защото явно само така мога. Много се кефя, когато някой друг ме гримира, защото виждам друго свое лице. За съжаление, аз не съм толкова сръчна и не мога да се гримирам по друг от моя си начин, който е pin-up инспириран - очна линия, червило и дотам...



V.S. Спомняме си те поне с два-три различни цвята на косата. Как стигна до сегашния?
Б:
Имах период, в който непрекъснато си правех експерименти. Първо започнах с яркочервено, после розово, лилаво,  след лилавото русо, а след русото косата ми беше станала на нищо. Веднъж се оказах с един кичур коса в ръцете си и реших да спра. Тогава се боядисах в естествения си цвят и не съм го променяла. Но определено ярко червеното беше моят цвят.

V.S. Коя е твоята най-голяма бюти тайна?
Б:
Постоянно повтарям, че вярвам в съня за красота, точно, защото, както казах по-рано, много обичам да спя.

V.S. В какво се изчерпват сутрешните ти ритуали?
Б:
Аз буквално се оправям за 10 минути. Ставам, мия си зъбите, обличам си нещо и съм готова. Странно е, че въпреки разхвърляността ми, винаги си намирам нещата. Някак владея хаоса!

V.S. А вечерните?
Б:
Напоследък с приятели стоим на терасата ми, от която виждаш само осветения купол на Александър Невски, пием вино и си говорим разни работи. Страхотно е!





V.S. Какво правиш, когато си сама вкъщи?
Б:
Чета списания. Обсебена съм! Сега съм зарибена по Kin Folk, което е супер добро, малко като Acne Paper. Има тема на броя, но всяка история си е самосиндикална. 



V.S. Коя е храната, без която не можеш?
Б:
Ако трябва да избера храна, която да ям до края на живота си, то това ще е пастата. Но, разбира се, не я готвя аз, често хапвам навън, а хладилникът ми е винаги празен, за ужас на баща ми, за когото храната е основна ценност.

V.S. Как мина лятото на Биляна?
Б:
Бях главно уикенд турист. От петък след работа до неделя вечерта.

V.S. А какво винаги слагаш в куфара си, когато тръгваш на пътешествие?
Б:
Слагам списание, кецове, яки аксесоари и, между другото, не слагам хаотично дрехи, а цели аутфити, като идеята ми е по този начин да минимизирам багажа. Така в повечето случаи, когато пътувам, имам само ръчен багаж.



V.S. Порасна ли?
Б:
Със сигурност. Много е странно, че хем гледаш на себе си като на пораснал човек, пък хем някакви хора идват и ти казват, че си се променил. Както казах и във видеото, под променил те явно имат предвид, че просто си спрял да живееш по техния начин!

V.S. Коя беше Биляна преди 5 години?
Б:
Странното е, че сега правя много повече неща от преди и имам много повече енергия за тях. Преди пет години още съм учила и съм била тотално неориентирана какво искам да ми се случи в живота. Интересите ми обаче, като цяло се запазиха. И тогава ми се пишеше, и тогава бях обсебена от списания и исках да правя списание... В най-общ план не съм се променила, но всъщност съм се променила доста.

V.S. Да се занимаваш с медии, това ли беше мечтата ти като малка?
Б:
Да, но сега малко съжалявам. Готино е образованието ти да ти дава някакви допълнителни умения, да развие нещо у теб, а таланта да пиша нямаше да ми се загуби дори и да не бях учила журналистика. Може би, ако трябваше да избирам наново, нямаше да избера да уча това.



V.S. Ако писането е явният, то кой е скритият ти талант тогава?
Б:
Като цяло съм много добра да надъхвам хората за някакви неща, това са ми казвали, че мога най-добре - да мотивирам, да карам някой да върши нещо със сърце...

V.S. Кое е най-якото на това да си млад през 2015-та?
Б:
Че си свръх свободен, че имаш простора да мечтаеш и да сбъдваш мечтите си.


Биляна е част от кампанията Stay True People на Ballantine's. Още интересни хора можете да намерите на официалната страница на проекта, както и на FB страницата на Ballantine's Bulgaria.

 

 

 

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 1 ден

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 5 дни

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.