Следва

Четиво в четвъртък: "Благодатният четвъртък" от Джон Стайнбек

Еди Редмейн стана жена! И то каква само!

В началото на годината бритайнският сладур Еди Редмейн грабна първия си оскар, но след като изгледахме трейлъра на най-новия филм с негово участие, нищо чудно да увеличи статуетките на рафта си с още една...

People of art преди 8 години

В началото на годината бритайнският сладур Еди Редмейн грабна първия си Оскар, но след като изгледахме трейлъра на най-новия филм с негово участие, нищо чудно да увеличи статуетките на рафта си с още една.

В "Момичето от Дания", 33-годишният Редмейн играе Лили Елбе - първата транссексуална жена в историята, която преминава през успешна хирургическа операция. В първите кадри се разкрива как Лили, открива истинската си женска природа, докато позира за съпругата си - датският илюстратор и артист Герда Вегенер, в чието превъплъщение виждаме красивата Алисия Викандер.



За да се подготви за ролята си, Редмейн отслабва 13 кг. като същевременно комуникира с редица транс-активисти, между които режисьора на "Матрицата" Лана Уашовски.

На Еди му върви с големите трансформации, а от това, как му стоят червеното червило, късите къдрици и как добре се справя с маниерите, явно този път той е успял да изкара наяве и жената в себе си.

Българската премиера на "Момичето от Дания" е на 29 януари, 2016 г.

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра