Следва

NYFW пролет/лято 2016 в аксесоари - Най-добрите чанти от дефилетата. Топ 20

LFW: Пълната колекция Christopher Kane пролет/лято 2016

Дрехите са със силен характер и носят ненатрапчиво почерка на Кейн, който може и да изглежда сякаш бяга от еготo...

All fashion преди 8 години

Колкото и цветна да е на пръв поглед пролетно-лятната колекция на Кристофър Кейн, истината е, че при създаването й, дизайнерът е силно повлиян от смъртта на майка си, която загубва по-рано през годината.

Самият Кейн сподели пред медиите по време на Лондонската седмица на модата, че колекцията наподобява катастрофа: виждаме мотива за "повреда и поправка" - голяма част от елементите изглеждат сякаш са откъснати и после отново съединени. Нарязаните детайли по дрехите и хлабаво съединените парчета допринасят за "повреденото" усещане, а пластмасовите връзки, забелязващи се по вратовете, китките и конските опашки на момичетата, чудесно се вписват в картинката. И за да не изглежда прекалено грубовата, колекцията има и своите чисто женски и дори сладникави моменти - нежни, проблясващи слоеве в пастелни тонове, на които и отдаваме заслуга в сценария за излекуване и любов.

Очевидна за всички е любовта на дизайнера към миналите му колекции и деликатните препратки, които виждаме тук: неон, дантела, вълнен креп и PVC детайлите, с които той така добре се заиграва, че напълно забравяме колко евтино всъщност може да изглежда материалът. Подчертаваме, че препратките в случая изобщо не дразнят, даже напротив, и нямат нищо общо с прехвалените му коктейлни рокли от минали сезони, които съвсем омръзнаха.

Дрехите са със силен характер и носят ненатрапчиво почерка на Кейн, който може и да изглежда сякаш бяга от егото, но това е неговият стил, който едновременно го пази от скуката и затвърждава любовта на почитателите му. Последните са му верни до гроб - Алекса Чънг, Елена Перминова, Ана Уинтур - и с интерес наблюдаваха шоуто му от първите редове. 

 

More All fashion