Следва

В снимки: Кендал, Джиджи и Джордан - супер секси в кампанията Balmain за H&M

MFW: Пълната колекция Fendi пролет/лято 2016

Ако знаем поне един сигурен факт за Карл Лагерфелд, то това е, че носи категорична анти ретро естетика. Това, може би, влияе и на положителното ни мнение за Chanel и Fendi...

All fashion преди 8 години

Факт е, че Карл Лагерфелд носи категорична анти ретро естетика. Това може би влияе и на положителното ни мнение за Chanel и Fendi, които винаги устояват на тенденциите, особено на преобладаващите в момента 60-те и 70-те години на миналия век. В този ред на мисли, самият Лагерфелд сподели точно преди ревюто Fendi пролет-лято 2016, че за предстоящия сезон избира да се фокусира върху пропорциите, включвайки осъвременени ренесансови елементи и съпоставяне на грубоватост и женственост.

Резултатът се доближава до гениалното - графична прецизност, "хрупкав" памук, кожа и детайли от кожа, акцентирани шевове и контролиран шик.

Силуетите са разнообразни: гащеризон с балон крачоли; обемна рокля върху топ; кожено бомбър яке в маслинено зелено и къси A-line рокли. Декорацията играе важна роля в тази колекция - виждаме множество 3D флорални декорации, както по съвършените сандали, така и по иконичните модели чанти, които почти крадат вниманието от дрехите.

Палитрата е изразена главно в червено, бургундско, корал, бяло и тийл, които стоят еднакво добре и по обемните памучни блузи, и по кожените тренчове и бомбъри. Друг интересен елемент от колекцията е "отнемането" по дрехите, вместо добавянето. И не, не говорим за свръх късите панталонки, а отрязаните парчета плат от блейзърите, палтата и роклите, които се вписват идеално в концепцията за игра с пропорциите.

More All fashion