Следва

Колко дълго е добре да продължи детоксикацията?

Добрият малък бизнес: Екстремно добро кафе! От DABOV!!!

 Dabov Specialty Coffee не е продукт, а проект, който започва във фермата и завършва в чашата...

All About Life преди 8 години

Да имаш малък бизнес в никакъв случай не означава, че не можеш да работиш на глобално ниво и да си сътрудничиш с производители от цял свят. Малкият бизнес, поне този, за който ние говорим в поредицата “Добрият малък бизнес”, е онзи, който се свързва с безкомпромисност към качеството, с това всеки продукт да минава през ръцете и очите на предприемача, което пък предопределя ограничения, бутиков обем и честната цена за него.

Едно голямо доказателство за това е DABOV Specialty Coffee. Това е името на един семеен проект, “задвижван от нелимитиран и непрекъснато ъпгрейдван мотор, захранван от екстрахирани кафеени частици под формата на кафе напитки и еспресо”, или с две думи - задвижван от страстта. Към кафето, към действието, към живота.

“Dabov Specialty Coffee не е продукт, а проект, който започва във фермата и завършва в чашата, а ние сме посредникът в този процес, като същевременно носим отговорност и пред фермера, и пред клиента.”



Важна част от този бизнес е справедливостта - за висококачественото зелено зърно да се предлага честна и достойна цена. Хората, за които разказваме днес, от своя страна поемат отговорността да се грижат за кафето на всеки фермер, с когото работят, по най-дорбия начин - да го транспортират и съхраняват правилно и да го изпекат по най-подходящия за него начин, така че до клиента да достигне възможно най-доброто, дъхаво, силно и вкусно кафе.

Всичко това е възможно поради една основна причина. Стъпил на голямата страст, богатия опит и многото знания за любимата напитка на модерния свят, през 2012 г. Йордан Дъбов става член на дегустаторското жури на единствения международен конкурс, който избира най-добрите кафета в световен мащаб – Cup Of Excellence. Там кафетата, които са получили над 84 точки, печелят правото да носят определението Specialty Coffee, а Dabov купуват и предлагат само такива.



Специалните grain pro опаковки, в които получават зеленото зърно, запазват свежестта и вида му. Пекарната, в която го изпичат за нас, е една от най-добрите немски машини. Веднага след изпичането, Dabov Specialty Coffee се опакова в пакети с възможно най-ниската пропускливост и едностранен вентил, който позволява въглеродния диоксид да излезе, но не допуска навлизането на кислород.

“Знаейки, че зад чашата перфектно кафе стои и бариста, започнахме да организираме курсове, на които да покажем на хората как да си приготвят кафето правилно, така че да извлекат максимума от него.”

Всеки, който приготвя кафе е бариста и от неговите умения зависи вкуса в чашката кафе. Затова те предлагат два вида обучение. Бариста Маестро – курс за професионалисти, и Бариста Любител – за всички поклонници на кафе напитките. И, тъй като да приготви истински качествено кафе, човек трябва да умее да определя вкуса му правилно, Dabov Specialty Coffee организира дегустационен курс за калибриране на вкусовете, който ще бъде актуален от 1.10.2015 г.
“Ние сме единствената в България, измежду стотиците пекарни за кафе, пекарна на Specialty Coffee. Специализирани сме в търсенето, намирането, оценяването и изпичането на Specialty Coffee. Ние търсим такива кафета непрестанно и неуморно, пътувайки до най-добрите ферми за отглеждане на кафе в света.”



След само месец, в края на октомври, Dabov ще получи един съвсем нов, неопитван в България вид Specialty Coffee, а през ноември вече и ние ще можем да му се насладим. То е финалист на последния конкурс Cup Of Excellence в Коста Рика и от Dabov разбираме, че освен уникалните си вкусови качества, кафето има сертификат за био продукт.

Дойде време и за десерта - на 1 октомври Dabov Specialty Coffee празнува седмия си рожден ден и по този повод за всички почитатели на висококачественото кафе са приготвили 7-дневна отстъпка от 7% за всички кафета на марката.

Странно ли ще е, ако си признаем, че чашата ни екстремно добро кафе е на www.dabov.bg

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 5 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 4 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.