Следва

Амал Клуни във Versace за кино вечер с Джордж

MFW: Многопластовост, обем и контрасти - Дефилето на Marni пролет/лято 2016

Консуело Кастилиони прави това, което и всеки сезон - парче по парче дизайнерът създава един по един...

All fashion преди 8 години

Консуело Кастилиони прави това, което и всеки сезон - парче по парче дизайнерът създава един по един максималистичните си модели с идеята за многопластовост, обем и контраст в дрехите. Авангардното мислене на творческия директор на Marni сътворява онази футуристична елегантност, с която винаги сме свързвали италианската марка, чрез асиметричните кройки и наслагването на всевъзможни дължини, текстури и цветове

Тази пролет не е различно. Просто се долавя афинитет към спортната тема в роклите от дупчестите материи и полите от сатенена подплата, а също и в детайли като циповете, във връхните дрехи без яки, тишъртите. При нито един от тези елементи обаче не се усеща небрежност и свобода, напротив - всичко говори за висок клас мода, за лукс. Така е и при всеки от ансамблите, в които са противопоставени блузите от трико на обемните и тежки кожени топове и якета върху тях, при пайетените рокли с фланелените ръкави, при всичко впрочем. А контрастът, прийом на Кастилиони, се засилва от абстрактните цветови комбинации с ярките оттенъци на жълтото и червеното, с пепелявото розово, черното, кафявото, тъмнозеленото, синьото.

В модернистичното звучене на самата колекция са и прекрасните аксесоари - най-вече обеците и очилата - артистични и в същото време много фешън - грамадни, цветни, забележими. 



 

More All fashion