Следва

Сцената на Детска Евровизия 2015 с внушителни размери и ефекти

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 12 - 28 октомври

Френската сензация Инди Зара ще изнесе впечатляващ концерт в Sofia Live Club на 16 октомври. Певицата ще пристигне в България заедно с бенд от шест души, съставен от изявени имена от соул и джаз музиката...

Events преди 8 години

DAM-FUNK - концерт

Кога: 15 октомври, 22:00 часа
Къде: MixTape 5

На есен с песен и то каква – истински, нов и свеж фънк ще слушаме на 15 октомври в клуб MixTape 5. Енергичният вайб ще извира от посланика на фънк музиката в Лос Анджелис DAM-FUNK, който пристига със своя бенд, за да изпълнят на живо селекция от нови тракове, както и всички познати парчета от дискографията на артиста.

Деймиън “Dam-Funk” Ридик добива култов статус oще с излизането на дебютния му албум Toeachizown през 2009 година. Успехът го следва и с Adolescent Funk (2010), Higher (2013) съвместно със Steve Arrington и емблематичния 7 Days of Funk (2013), заедно със Snoop Dogg. Преди броени дни излезе и най-новият албум на артиста Invite the Light (2015), който включва редица колаборатори от ранга на Q-Tip, Snoop Dogg, Flea, Ariel Pink, Junie Morrison, Jody Watley, Computer Jay и други.

Вход: билети в мрежата на Eventim на цена от 25 лева.

Sofia Biting Docs - фестивал за документално кино

Кога: 12-18 октомври
Къде: Киносалони 

SOFIA BITING DOCS представя селекция от документални филми и се фокусира върху на пръв поглед преексплоатирани, но в действителност актуални - важни и хапливи теми за обществото - нарушаване на човешките права, дискриминация на различните, интеграцията на малцинствата, проблемите с околната среда, както и всичко от документалното кино, което показва интересни истории и хора - филми, заснети с цел да информират и да провокират, да задават въпроси, които да се дискутират.

Паралелно с филмовите прожекции, в рамките на фестивала, се организират дебати и лекции, като целта им е не толкова да разрешават проблеми, а да ги популяризират, като в търсене на обективността, всеки сам да стигне до своята истина.

Вижте програмата на прожекциите тук>>



Инди зара - Блус, фънк и соул концерт

Кога: 16 октомври, 21:00 часа 
Къде: Sofia Live Club

Френската сензация Инди Зара ще изнесе впечатляващ концерт в Sofia Live Club на 16 октомври. Певицата ще пристигне в България заедно с бенд от шест души, съставен от изявени имена от соул и джаз музиката, с които ще представи омагьосващо блус, фънк и соул шоу.

Инди Зара е певица и актриса от френско-марокански произход. Повечето от песните й са на английски, но тя пее също на френски и берберски език. Музикалните критици често я сравняват с Бет Гибънс от Портисхед, Ману Чао, Пати Смит и Нора Джоунс. Тези изпълнители, както и много други, силно са повлияли на творчеството на Инди Зара, което не може да бъде класифицирано само в един-единствен музикален стил.

Вход: Биети - Sofia Live Club и мрежата на Eventim на цени от 50 лева (първите 200 пропуска са на промоционална цена от 40 лева.

Грегъри Портър - концерт

Кога: 18 октомври, 19:30 часа
Къде: НДК, зала 3

ReelFeel празнува петата си годишнина със серия от събития, а началото ще даде не кой да е, а носителят на наградата „Грами“ за най-добър джаз албум Грегъри Портър. На 18 октомври американският композитор и изпълнител ще излезе на сцената в зала 3 на НДК заедно със своя бенд, за да ни покаже защо американският джаз, соул и ритъм енд блус са по-живи от всякога.

Преди години спортна травма лишава Грегъри от футболна кариера, за да даде на света един от най-гениалните джаз музиканти. Грегъри Портът е един от онези артисти, които докосват с харизма и заразително творчество. Роден в щата Калифорния, той израства с колекцията от госпел, соул и джаз плочи на своите родители. Музикалното си вдъхновение получава от изпълнители като Nat King Cole, Joe Williams, Donny Hathaway, както и от учителите си в църковния хор, където дълги години пее. Всичко това дава широко отражение върху стила и подхода на Грегъри, който с лекота прелива между джаз, соул, ритъм енд блус и госпел.

More from View Sofia

Стефан Вълдобрев & Обичайните заподозрени - сладки като врабчета, часове преди Аполония 2019

All About Life преди 4 години

По-високо. По-нагоре. Повече по много. По-богато. По-голямо. По-добре по-ново. По-велико. По-красиво. Малко по-такова. По-дебело. По-широко. Опаковано. Готово. По-любимо. По-активно. По-необходимо. По-напред. По-набързо. По-веднага. По-живо. По-велико. По-красиво. По-чисто ново. Поогледай се. Послушай. Поразпитай. Помълчи. Потанцувай си. Почакай. Наслади се на момента.

Love to quote... Говорят астралните близнаци: Чарли Чаплин

Celebrities преди 7 години

Вече трета седмица си говорим за езотерика и за астралните близнаци. Когато Меги сподели за словесните карфици на нейния астрален близнак - Фреди Меркюри, а Марта ни хвърли в дълбокото с мисли на Милан Кундера, днес е ден за хумор, но от разтърсващия...

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?