Следва

Pretty in the City: Избери момичето на месеца на L'Oréal и ViewSofia!

Как го правим - 90-тарския грим на Chloe, пролет/лято 2016

Моливът, очертаващ контура на окото по вътрешността му, който някога, през 90-те, умеехме всички да нанасяме с...

Hair преди 8 години

Моливът, очертаващ контура на окото по вътрешността му, който някога, през 90-те, умеехме всички да нанасяме с лекота, и матовите устни с кафяво червило, които гледахме от плакатите с Дрю Баримор, Синди Крауфорд, Дженифър Анистън, Кейт Мос, момичетата от Spice Girls, напоследък превземат сърцата на майсторите гримьори. Към този характерен тренд на онова прекрасно в модно отношение десетилетие се обръщат и артистите в пролетното дефиле на Chloe, където го виждаме прероден в много елегантен, много секси, много лек и лесен за изпълнение грим.


Кейт Мос през 90-те


И моментално го правим точно така. С причина обаче се дистанцираме от очертаните с кафяв молив ръбове на устните, оставяйки в матовата светлокафява гама на червилото, и следваме малките професионални тайни за успеха на този твърде готин макияж. 

Очи


Chloe пролет/лято 2016, Sephora Long Lasting Kohl Pencil

За очите - задължителен е kohl моливът, наречен още очната линия на 90-те, и трябва да е нанесен на горния клепач до линията на миглите и във водната линия на долния и разбира се, много важно - да е размазан, естествено с внимание към нанесеното количество. Идеята е окото да се подчертае, да изпъкне по естествен начин, а не да изглежда като основа за опушен грим и без да се налага нанасянето на голямо количество такъв. За целта се доверяваме на Sephora. 

Тъй като тези меки моливи обичат да се размазват, добре е да вземем превантивни мерки, а именно – зоната около очите трябва да е добре почистена, хидратирана и подготвена. Нанасяме първо основа за грим, фон дьо тен, матираме с малко пудра и сме готови. Моливът се нанася ПЕСТЕЛИВО, обикновено повечето продукти имат в другия край малка четка, подобна на гумичка, с която внимателно се размазва, образувайли съвсем деликатен опушен ефект.

Устни




MAC - Velvet Teddy и Taupe

Що се отнася до устните – избираме цвета според нашия собствен цвят кожа с идеята, че червилото трябва да стои 2-3 тона по-тъмен, в противен случай става нюд. В което няма нищо лошо, даже е друг начин по който да носим с този очен грим. Но нека бъде като капучино, карамел, лек кафяв нюанс, топъл и галещ. За тази цел избираме два нюанса от MAC - Velvet Teddy и Taupe, зависи само от тена. 
 

More Hair