Следва

Don't stop me now

Trend Report - Напролет с Дълги блейзъри

Разглеждайки все още пресните в архива дефилета, с радост сустановяваме наличието на още един много харесван...

All fashion преди 8 години

В търсенето на тенденции, които модният месец очерта за идната пролет, стигнахме до следните заключения: пижамите отново са супер в градска среда, чехълът по подобие на домашния чепик има колкото искаме луксозни версии, а ръкавите са свръхобемни и буфан за повече театралност

Разглеждайки все още пресните в архива дефилета, с радост установяваме наличието на още един много харесван тренд - дългите блейзъри. Макар и типично мъжки елемент, факт е, че стоят прекрасно на повечето нежни фигури, при условие обаче, че се внимава с пропорциите. Дали конкретният блейзър ще е подчертано oversized или просто с издължен силует, няма съществено значение, защото, както виждаме, дизайнерите дават пълна свобода на внушенията. Прибрани по тялото или свободни, те идват в предимно неутрални тонове - сиво, черно, тъмносиньо и бежово, но пък има и изключения като яркия син на Ralph Lauren. Правило при закопчаването също не съществува - наблюдаваме визии както с двуредно закопчаване, така и с единично, като на места има и прехлупване при тези с едно копче.

Възможните стилови комбинации са неизчерпаеми, а според примери, взети директно от подиума, правим така: блейзър вместо рокля (Acne), с миди плисирана пола (Michael Kors), в костюм в свободен силует (Chloé) или пък в комбинация с кореспондиращо по дължина мини (Christian Dior).

на снимката горе - Chloe


Ralph Lauren


Lanvin


Michael Kors


Christian Dior


Stella McCartney


Acne






 

More All fashion