Следва

Throwback Thursday: "Правилата на г-н Джоунс за модерния мъж"

FASHION STARTER: 24 часа с Джонатан Андерсън

Шест еспресо на ден, 200 мейла, едно куче на име Снупи – поднасяме ви живота на модния гений в цифри.
Джонатан е интригуваща личност...

All fashion преди 8 години

Шест еспресо на ден, 200 мейла, едно куче на име Снупи – поднасяме ви живота на модния гений в цифри.
Джонатан е интригуваща личност. Дизайнерът работи както за своя собствен лейбъл ( J.W. Anderson ), така и за Loewe като креативен директор. Роден в Северна Ирландия, но засега установен в Лондон, откъдето контролира нещата в силно харесваната J.W. Anderson. Париж е другата дестинация на Джонатан. Там той ходи постоянно, за работата си в Loewe.

Денят ни, ако бяхме той, щеше да изглежда така, откровено, от първо лице: 

6:00: „Веднага щом стана, първото нещо, което правя, е да си приготвя еспресо. След това вече спокойно мога да прочета новините. Харесвам вестниците The Independent, The Times и Financial Times. Не съм добър в приготвянето на закуска, но когато го правя, обикновено е тост с мармалад. Имам три айфона. Единият е за марката ми J. W. Anderson, другият за Loewe и, разбира се, личният ми телефон. Но си имам правило - никога да не ги проверявам, докато съм у дома. Имам куче, казва се Снупи. Взех го преди около година и половина. Той спи в кухнята и ми прави компания на закуска. Често отивам да потичам с него в близкия парк, но имам и човек, който да го разхожда, когато аз не успявам.”

7:00: „Взимам си светкавичен душ – не обичам да стоя дълго в банята – и се обличам. Бърз съм, защото нося една и съща комбинация дрехи всеки ден: дънки A.P.C. , неутрална бяла тениска и тъмносин пуловер. Това е моята униформа. Винаги нося чанта с тетрадка в себе си. Имам 40 различни вида чанти от Loewe и J. W. Anderson, които постоянно редувам.”



7:45: „Независимо дали съм в Лондон, или в Париж за Loewe, обичам да ходя пеша до работата. В Лондон домът ми е само на 15 минути от офиса, а в Париж отсядам в хотел, който е едва на пет минути от сградата. Прекарвам в Париж няколко дни от седмицата. Качвам се на самолета в неделя вечер и се връщам във вторник следобед.”

8:00: „Първото нещо, което правя щом пристигна в офиса, е да прегледам плана за деня. След това се виждам с асистента ми и започвам да преглеждам имейлите. Имам поне по 200 от двата бранда, затова съм наел хора, които да ми помагат с тях. Но аз предпочитам телефонните разговори. Ако трябва да отговоря на някого, просто вдигам телефона и се обаждам. Постоянно съм със слушалка в ръка... Имам около 12 срещи всеки ден. Сутрин отделям по един час за мъжкото и женското облекло, а после още час за аксесоарите.”

13:00: „Обядвам по време на среща. За мен е невъзможно да прекъсна работа, дори за кратко. Харесвам особено много храната на Whole Foods. Често си взимам салата от рукола и домат с босилек и фета. Най-много ям на вечеря. Обожавам сирене, затова то винаги присъства във вечерята ми. Бих могъл да ям само това. Синьото сирене е неустоимо. Обичам всеки вид, но най-вече много силните вкусове. Фен съм и на натуралните сокове. Пия сигурно по четири пъти на ден. Портокаловият е любимият ми. А еспресото е моята диагноза – поръчвам си на всеки два часа. Не си угаждам чак толкова много, може би си позволявам това само с цигарите. Пуша по 20 на ден.”

15:00: „Следобед се срещам с другите отдели. Например с маркетинга – обсъждаме нови концепции, които искаме да реализираме, нови визии, които искаме да видим в магазините ни... Двата бранда, за които работя, са изключително различни. В Loewe има един ритъм, а в J.W. Anderson – съвсем друг. В първия случай говорим по-скоро за класика, а във втория тъкмо обратното – за смелост, за характер, за контраст.”



19:00: „Опитвам се да бъда по-стриктен, за да мога да си позволя да тръгна от офиса по-рано. Но напоследък това е все по-трудно. Понякога успявам да вечерям с приятели, особено с Андрю Уебстър, когото познавам вече 10 години. Обичам да се храня навън, приятно е да излизаш. Отворен съм да опитвам всякакви специалитети, с изключение на сурова риба. Това е единственото нещо, което винаги съм смятал за коварно в храната. Когато съм в Париж, обикновено се храня в Mini Palais.”

20:30: „Както казах, в Париж отсядам в хотел, но през повечето време съм навън по задачи. Докато в Лондон се опитвам да балансирам. Едва ли хората ме виждат като такъв, но държа на личния си живот толкова, колкото и на този в света на модата. Повечето вечери си оставам вкъщи. Уединявам се. Обичам червено вино. Мога да изпия и една чаша, и цяла бутилка. Сядам на дивана с виното и правя скици, пускам си музика. Понякога слушам само една песен през цялата нощ. Обожавам Риана, всяко нейно изпълнение.”



22:00: „Обичам да си похапвам лакомства вечер. Огромен почитател съм на шоколада, особено на Cadbury , изобщо на всичко топло и шоколадено! Гледам много филми. Ще се учудите да разберете, че харесвам да разпускам с лоши филми. Някой евтин трилър, върху който не се размишлява. Наскоро гледах Jurassic World и се почувствах като дете отново. Имам и голяма библиотека. Купувам си по 20 книги всяка седмица и допълвам колекцията си. Усещането на всяка една от тях е уникално. Обичам да откривам „невидимите” и рядко срещаните неща, които могат да изплуват от страниците им. Магазинът, от който си купувам книги, съдържа всичко от английската литература и история. Аз съм огромен почитател на модерното английско изкуство и затова притежавам изключително много такива издания. Изключително харесвам новата художничка Магали Ройс (Magali Reus). Според мен тя е една от най-важните фигури в изкуството в момента, особено що се отнася до скулптурите в Лондон. ”

23:00: „Почиствам лицето си с Kiehl's и измивам зъбите си. Отскоро се радвам на лукса да си лягам в 11. Преди заспивах много по-късно. Пускам телевизора, за да погледам нещо, но веднага заспивам дълбоко.”


 

More All fashion