Следва

Силни характери срещу железни стратегии в Big Brother All Stars

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 16 - 22 ноември

Приглушена светлина в ROOM 2 на YALTA CLUB ще освети завръщането на една от най-ексцентричните и приковаващи банди у нас...

Events преди 8 години

Космично-истеричен саунд с BABYFACE CLAN

Кога: 20 ноември
Къде: YALTA CLUB

Приглушена светлина в ROOM 2 на YALTA CLUB ще освети завръщането на една от най-ексцентричните и приковаващи банди у нас – BABYFACE CLAN. Moмчетата ще представят както съвсем нови, така и добре познати за феновете им парчета. Денят е 20 ноември, петък, а саундът ще бъде космично-истеричен.

Всеки, който е познава музиката на BABYFACE CLAN знае, че концертите им са особено зрелище. Ето защо не са изненада техните многобройни гигове и турнета през годините с банди като Placebo, Groove Armada, The Subways, Molotov, Stereo MC's, Asian Dub Foundation, Sheep on Drugs, Dead Kennedys и множество други. Албумът им Romantica (2001)получава рекорден брой номинации на тогавашните награди на телевизия ММ. След творческа пауза, заминаване в Лондон и раждането на бандата Imbeciles & the Poison Umbrella, BABYFACE CLAN се събират официално през 2009 година. Няколко години по-късно издават албума YOU’RE NOT WEARING YOUR TIE в дигитален формат, както и на компакт диск и винил. Заглавието е вдъхновено от филмя на Алфред Хичкок „Полуда”. Сега подготвят изцяло нов материал, който ще чуем на живо в ROOM 2 след броени дни.

Вход: билети в предварителна продажба могат да бъдат закупени в мрежата на EVENTIM.BG на цена от 10 лв.

Юбилейна изложба на Илия Илиев

Кога: 16 - 30 ноември, 18:00 часа
Къде: Галерия "Академия"

Илия Илиев – майстор на мозаечното изкуство, член учредител на Международната асоциация за съвременна мозайка (AIMC) със седалище Равенна, ще покаже от 16 до 30 ноември своя изложба мозайки в галерия „Академия“. Той е професор по стенопис, дългогодишен преподавател в Националната художествена академия, ръководител на катедра „Стенопис“ през 1990.

Творчеството му е дълбоко свързано с морето и природата, както и с красотата на геометричната форма. Природата и геометрията е представена от Илия Илиев чрез мозаечната техника. Той използва мрамор, гранит, камък, стъкло (моделирано от автора), както и различни природни форми, донесени от времето и морето. От многобройните му участия в колективни и персонални изложби ще споменем тези във Ша̀ртър, Франция (2010) и изложбата „Omnaggio“ в Равенна, Италия (2013). През 2015 е удостоен със званието „Почетен член“ на AIMC. Живее и работи в София.

Предстоящата му юбилейна изложба ще бъде открита от г-н Никос Толис – Президент на Международната асоциация на съвременните мозаици – Равенна.

"Образът не струва нищо" - изложба на Илияна Кънчева и гост към проекта Красимир Терзиев

Кога: 13 - 25 ноември, откриване 13 ноември, 19:00 часа
Къде: The Fridge

Образността е навсякъде. Вече сме неспособни да функционираме без нея. Изграждаме и живеем в иконосфера, пещера от образи, където всичко е представено чрез изображения, в отсъствието на материя. Отдадени сме постоянно да изпълваме това пространството с най-представителните си портрети, като инспектираме всеки отделен детайл - светлината, композицията, погледът. По този начин ние конструираме желаната от нас икона – тази, чрез която бихме искали да бъдем запомнени. Постепенно започваме все повече и повече да обживяваме този изграден и шлифован образ. Той започва да създава отделна, безопасна реалност, в която личността е защитена, а случайните външни провокации са ограничени.

„Образът не струва нищо“ е машина – генератор на „лоши изображения“, която провокира възприятието на зрителя за неговия собствен образ. Инсталацията е реплика на фото-кабината. Всеки би могъл да влезе в нея за да си направи снимка, но в отговор на това машината работи хаотично. Тя прави снимки спонтанно, запечатвайки образ, който е изненадващ и суров, подменяйки очакваното и красиво изображение, с което зрителя желае да бъде възприет.

Актьори, преподаватели и зрители в дискусия за театъра и публиките

Кога: 17 ноември
Къде: VIVACOM Art Hall

“Театър 2016. Какво иска зрителят?” е темата на дискусията, включена в съпътстващата програма на третото издание на европейската инициатива Нощ на театрите. Обсъждането, в което участие ще вземат проф. Георги Каприев, актьорите Юлиан Вергов и Владимир Карамазов, режисьорът и преподавател в НАТФИЗ Антон Угринов и копирайтърът и блогър Йоанна Младенова, ще се проведе на 17 ноември в 19:00 ч. във VIVACOM Art Hall. 

Какво предлага театърът в България днес и какво искат зрителите да намерят в театралните представления, които посещават – на тези въпроси ще се търсят отговорите по време на дискусията.

Участниците ще представят своите гледни точки за новите хоризонти пред театъра в България и как според тях зрителите избират на коя постановка да отидат, защо ходят на театър – за да видят реалността или за да избягат от нея, разминават ли се търсенето и предлагането на театрални продукции и има ли добри практики на целенасочена рекламна комуникация на сценичното изкуство.

Вечер на Stand Up комедията с Братя Мангасариян

Кога: 19 ноември, 21:00 часа
Къде: Рубаят - НДК

Братя Мангасариян - Зюмбюл (Силвестър Силвестров), Кулю (Владислав Петров) и Среброто (Александър Сано) се завръщат със зрелищен спектакъл на сцената на именития столичен ресторант „Рубаят”- НДК!
На 19 ноември, от 21:00 часа, триото ще представи най-новото си Stand Up Comedy шоу “За вредата от образованието, културата и изкуството”. Комедийната вечер ще бъде изпъстрена с много смях, комични етюди и хумор за всяка възраст. В шеговит тон Братя Мангасариян ще представят сериозен критичен анализ на актуалната културна и обществено-политическа ситуация в България. Тяхна характерна черта е боравенето с гротеска, с цитати от поп културата, но бягайки далече от баналностите и грубата улична реч. В своето представление ще разгледат въпроси като:

„Защо един от най-големите физици на Земята - Алберт Айнщайн не е завършил физика? Един от най - големите български актьори - Наум Шопов не е завършил НАТФИЗ? Един от най-големите диктатори в света - Саадам Хюсеин не е завършил училище за диктатори? и мн.др. На 19 ноември, Братя Мангасариян обещават много смях, забавление и добро настроение сред уютната обстановка на ресторант "Рубаят"-НДК!

Дипломация на усмивките

Кога: 20 ноември
Къде: VIVACOM Art Hall 

„Щом се смеем заедно, значи можем да се разбираме“ – е посланието на Балканския фестивал на усмивките, който бе открит във VIVACOM Art Hall с изложба с карикатури от 9 балкански държави.

Карикатурата е синтетичен, универсален език с ударни послания, облечени в езика на разбирателството през хумора. Проектът на фондация „Имеон-Балкани” и техните партньори - Българското дипломатическо дружество, Съюза на българските художници, Световната федерация на карикатуристите (FECO) и младежкия колектив „Арт лаборатория” – цели да подпомогне общуването в общия ни балкански дом.

До 20 ноември всички желаещи могат да разгледат 130 карикатури на 30 от най-изявените балкански автори.
„Страните в нашия регион имат споделена история и съдба. Независимо от различията, сме изправени пред сходни предизвикателства и фактът, че се смеем на един и същи неща, имаме едно и също класическо пиперливо балканско чувство за хумор, дава надежда, че можем да се обединим при решаването на общите ни проблеми” - коментираха организаторите на Балканския фестивал на усмивките.

В рамките на Балканския фестивал на усмивките под ръководството на български карикатуристи и с помощта на младите художници от творческата група „Арт лаборатория”, през уикенда 14 и 15 ноември от 14:00 ч. до 18:00 ч. във VIVACOM Art Hall ще бъдат организирани творчески ателиета за артистичен шарж и карикатура. Единственото изискване към желаещите да се включат – и деца, и възрастни – е чувството за хумор, което да споделят.


 

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?