Следва

Бохо зима

Street Style вдъхновения: От нищо нещо - Normcore

Сравнително новото понятие в модата - normcore - се идентифицира с мода без усилие: свободни кройки, естествени материи и неутрални тонове...

Street Style преди 8 години

Сравнително новото понятие в модата - normcore - се идентифицира с мода без усилие: свободни кройки, естествени материи и неутрални тонове. Терминът присъства официално в модния речник от октомври 2013, благодарение на агенцията за тенденции K-Hole в Ню Йорк, която първа го въвежда. Но конкретната естетика съществува от преди десетилетие, когато авторът на научнофантастични романи Уилям Гибсън създава картина с тази визия: неговият герой Кейс Полард носи черна тениска, сив фин пуловер с V-образно деколте и голяма черна раница, като всяко лого или етикет от дрехите са махнати. Точно тази картина вдъхновява гореспоменатата агенция да създаде тенденцията, която всеки обича в момента.

И преди някой да успее да нарочи normcore-а за минимализъм, бързаме да кажем, че цялостната визия наистина се стреми към семплото, но в същността му са заложени отричането на всичко пресилено не само в модата, но и в стила на живот, както и доброволното сливане с тълпата. Следването на тенденции може да е доста изтощително, както и ежедневните опити да се отличаваш от останалите, затова и "анонимната" тенденция така бързо се намества в живота на модните хора. За нас normcore-а идва като глътка свеж въздух в пренаситения от детайли живот и в негова чест подбираме няколко страхотни модни примера от улицата, които, надяваме се, ще вдъхновят и вас.
















 

More Street Style