Следва

В търсенето на хубав блейзър

Men’s Exhibit: Стил урок за МЪЖЕ. Gilets, или Down vests, и как е добре да ги носят

След дългогодишно леко пренебрегване и стоене в периферията на тенденциите така добре познатия, плътен, мъжки елек най-накрая се присъедини към водещата редица в мъжките модни тренда за настоящия сезон...

All fashion преди 8 години

След дългогодишно леко пренебрегване и стоене в периферията на тенденциите така добре познатия шушляков плътен мъжки елек най-накрая се присъедини към водещата редица в мъжките модни трендове за настоящия сезон. В САЩ го наричат „gilet“, в Англия "down vest", но като цяло се възприема от западняците като мъжкия еквивалент на дамската жилетка.

Независимо дали ще е само найлон или в комбинация с друга материя, по-тънък или солидно ватиран, нещо по-изчанчено като дизайн или пък абсолютната класика, няма значение! Какъвто и да е стилът и предпочитанията, съчетано ли е с вкус и поне мъничко лудост, всичко е наред!

Днес подбрахме някои от най-свежите и стилни начини, по които мъжете избират да носят топлещото елече в студените дни!

Когато трябва да е официално











Тук Gilet-а се носи под връхната дреха (блейзър или палто). Така се получава интересен контраст в различните текстури и моментално се постига омекотяващ ефект на строгата визия. Оформен по този начин, аутфитът позволява на мъжа да носи по-формалния си официален костюм, с който ходи в офиса, но същевременно да не изглежда като типичния „костюмар“. Издърпването на ревера нагоре е задължително, момчета, знаете колко обичаме това!

Като акцент








Този начин за носене на шушляковия елек не акцентрира върху плюшения пълнеж или масивността на дрехата, водеща тук е изцяло кройката на елека, който трябва да бъде по-фин, а може и леко втален дори, за да е удобно и естетически приятно да се се носи под мъжко сако или леко яке. Би могъл да служи и като акцент, ако е подбран в по-ярък цвят.

Вместо връхна дреха







През по-топлите дни от есента и зимата елекът би могъл да замести плътната връхна дреха. Повечето подобни модели имат външни и вътрешни практични елементи - джобове и отвори за съхранение на различни аксесоари. Желателно е елекът да бъде в един неутрален цвят (черно, сиво, бяло), за да може да се включи в различни комбинации.

За по-топъл ефект









Липсата на ръкави прави елекът изключително податлив на наслояване, при което няма да се получи неприятното ограничаване на движенията и излишната натруфеност. Естествено, отново, ако всичко е подбрано, както подобава. Така елекът лесно се съчетава с якета с по-тесни ръкави. Всеки мъж, който се е опитвал да носи сако върху друг тип връхна дреха или пък обратното, знае за какво става въпрос – комфортът моментално изчезва! Е, с елека нещата могат да стоят различно.

On top











На някои дрехи обаче просто не им отива елек отдолу, затова - защо не отгоре. По-интересн случай от всичките възможни е този, при който елекът е по-къс от дрехата под него. При такъв вариант е нормално той да се носи разкопчан.

Шарено и по-шарено







Колкото по- цветни, шарени и текстурирани са шушляковите елеци, толкова повече се забелязват техните собственици. Ще бъде още по-добре обаче, ако пъстроцветните нюанси от елека бъдат повторени и в останалата част от облеклото. Така визията ще носи един цялостен дух, а няма да изглежда разпиляно и прекалено натруфено.

Експериментиране с текстурите









По-експериментаторски настроените комбинират изкуствените материи на елеците с естествените такива като велур и вълна например, но в плетен вариант. Плетивото винаги стои отлично, а гладката повърхност на елека просто умножава стилния ефект.
 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.