Следва

Love to quote: 9 зареждащи цитата за по-богата седмица

Опаковай Коледата ми, Мосю!

И не, това не е Кристо, който опакова Сентрал Парк, това е верният и пълен с приятни изненади Мосю Бриколаж...

All About Life преди 8 години

И не, това не е Кристо, който опакова Сентрал Парк, това е верният и пълен с приятни изненади Мосю Бриколаж.

Мечтаем за Коледа. Мечтаем за обич, топлина, нежност и цвят. За звезди, светлини и възраждане. И тази година, както предната, като идната, като всяка следваща. Най-хубавият месец в годината е... Има начин обаче да го опаковаме в духа на празника и той да стане още по-хубав. Ей така...

"Цели три седмици преди Коледа всички подаръци са купени. Извънредно нетипично. Вдъхновението явно бе в джоба ми и някак магически в магазините намирах точно нещата, които търсех. Коледно чудо, с две добри страни - хем доволна, че тази година не чаках 23-ти за обичайния спринт по магазините с гарантирана нервна криза, хем отрано ме споходи този момент на сладък адреналин, в който сърцето прескача няколко удара, за да си почине, преди да продължи да търси точния подарък, защото това е източникът на празничния дух и коледното настроение. Всеки път, година след година.

Да, но подаръци избираме и правим по всяко друго време на годината, така че не от тях зависи коледният дух. Не от процеса на избиране и подаряване и не от нервното обикаляне по магазините в последния момент. Тайната на Коледа се крие в червеното и зеленото, в снежнобялото и златистото, във всички онези цветове и отблясъци на опаковки и панделки за подаръците, на коледната украса по домовете и навън през декември. Крие се и в ароматните гозби и сладкиши, специално приготвени за празника от дамите в семейството. Крие се в "заедно".

Въодушевявам се още повече и решавам, че този път подаръците от мен ще изглеждат вълшебно!  Знам на кого да звънна за съвет - имам приятелка, тотален естет, вдигам телефона и питам: къде и защо опаковаме? Мигновено идва доказателството, че да споделяш с близките си е чудесно! Разбираме се с по една дума, в случая дори половин -  Mr. Bricolage предлагат услугата да опаковат подаръци. Веднага ми праща линк, на който виждам няколко майсторски опаковани пакета. Вдигаме се заедно, времето е такова - иска ни се и на нас, двойка момичета, да потънем в тази прелестна, Коледна, мила и топла атмосфера. Толкова е хубаво! Събирам подаръците, палим колата и за отрицателно време сме в най-близкия Mr. Bricolage, където ни поема изключително симпатично момиче, пълно с предложения и идеи кой подарък как да опаковаме. Удивителният начин, по който натворява красота върху красотата, не може да бъде описан, затова го снимаме. Пламъкът на Коледното очакване е запален. Остава насладата от момента, в който божествено опакованите ми подаръци ще минат от моите ръце в тези на хората, които обичам. Красиви, сръчно сгънати, опаковани с любов."

Как точно изглежда магията, за която говорим, тук надолу: 

Топло одеало за мама, защото на нея винаги й е студено, опаковано като бонбон.




Симпатичен самолет, управляван от Дядо Коледа, за не чак толкова малкия ми братовчед, който обожава летящи неща. Украсен с красива зелена панделка, като за момче все пак.



Вълшебен ангел, който да наблюдава коледната трапеза от центъра на масата или разопаковането на подаръците от секцията в хола, или пък да посреща с топлата си усмивка гостите на входа на дома. Сестра ми ще се влюби в него, сигурна съм.



Тематично коледна чиния, достатъчно голяма, за да побере божествените бабини курабийки.
 



Мека празнична декоративна възглавница, на която татко да заспива пред телевизора вечер.
 



За малката братовчедка тази супер симпатична сова, която решихме да сложим в детска торбичка, за да може по-лесно да се справи с отварянето. А и е толкова сладка.

 
Весела Коледа на всички!

More All About Life