Следва

Мтел и „Очи на четири лапи“ с вечеря на тъмно

Вижте тази изложба: Емил Атанасов в Артгалерия НДК

Тя е кратка, но за сметка на това съдържателна. Съдържателна на образи, на емоции и на талант...

Events преди 8 години

Тя е кратка, но за сметка на това съдържателна. Съдържателна на образи, на емоции и на талант.

Отдавна, или май никога не правил изложба в София, пловдивският художник Емил Атанасов гостува в Галерията на НДК от 18 до 23 декември със страхотни работи, от които бихме искали да притежаваме поне половината.

Всъщност, след като се дипломира в Гимназията за сценични кадри в Пловдив, Емил идва в София и завършва кинорежисура в НАТФИЗ в класа на Иван Ничев.

Освен невероятното удоволствие да гледаме картините на този всеобхватен творец, оценяваме и останалите му артистични достойнства - Емил Атанасов има филми, постановки, реклами, и пиеси зад гърба си. Една от тях - "Да разлаем кучетата" е в афиша на театър Българска армия от години.

Платната в предстоящата от петък изложба са извънредно въздействащи, подаряваме си по едно за Коледа, и ползваме кратките 5 дни, за да скочим до НДК и да се любуваме дълго.

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?