Следва

Крадем прически: тази на Роузи Хънтингтън за една супер секси Коледа

Гримът от подиума – стъпка по стъпка. Тенденция ЧЕТВЪРТА: Златисто-бронзов металик

Обичаме гримът да е съвършен...

Beauty News преди 8 години

Обичаме гримът да е съвършен. Да дава обем в устните ни и блясък в очите ни. Обичаме свежест да гали скулите ни, леко, уж небрежно, но прецизно и много ефектно. Обичаме най-вече да знаем как да го постигнем.
Наш верен пътеводител са тенденциите в есенно-зимния сезон, ето, намигват ни закачливо иззад ъгъла с изящна очна линия, пращат ни керемидено-червени целувки. Избираме 5 от тях, въодушевяващи, любими, изтънчени. Връщат ни назад, когато носехме черния молив най-вече долу, във водната линия, леко зацапана сякаш, леко грънджи, с един бунтарски афинитет към всичко, което не трябва.

Долавяме познатата паника, онази, когато, с четката за грим в ръка се чудим какво ВСЪЩНОСТ правим. А то е лесно, толкова лесно. Затова стъпка по стъпка разнищихме тайните на всяка една в бюти-история.

Гримът от подиума. Стъпка по стъпка. Тенденция ПЪРВА: Керемидено-червени устни
Гримът от подиума - стъпка по стъпка. Тенденция ВТОРА - Котешка линия
Гримът от подиума – стъпка по стъпка. Тенденция ТРЕТА: Щипнати бузки


Kristian Aadnevik

С много блясък златисто-бронзовият металик окупира четвъртото място. Перфектният вечерен грим за сезона е по-неустоим от всякога. Акцентът на златото твърдо заявява присъствие, комбинирайки се с опушения в по-тъмни тонове грим. Дръзко е, затова ни влече, рисково е, но ние обичаме предизвикателствата. Влюбихме се в решението на Cividini и Kristian Aadnevik, толкова смело вамп, вечерен, елегантен, разкошен!!! Как го постигнахме:



За всеки грим, без значение дневен или вечерен, ключова роля играе добрият фон дьо тен. Дали просто ще изравни тена ни или имаме малки проблеми за криене, той трябва да е способен да се справи със задачата. Според типа кожа има различни нужди и изисквания. Ние избрахме да се доверим на Vichy и перфектен за целта се оказва LIFTACTIV FLEXILIFT TEINT. Устойчив е, защитава с фактор 20 SPF, а кожата ни моментално се опъва, здрава и сияйна като малките мимически бръчици около очите остават само спомен. Нанасяме с четка за ФДТ и наблягаме на зоната около очите. Оставяме кожата да попие за около минута и сме готови за стъпка номер две.





Матираме Т-зоната с пудра, след това е добре да имаме подръка палитра с поне 4 тона металик. Идеална е четворката на Chanel Les Ocres – земно кафяво, златно, червеникав мед и стоманено черно. Много е важно да умеем да ги съчетаем с тена на лицето. Започваме с кафявото – очертава се V форма от края на горния клепач до сгъвката. Блендираме. Златното се слага в центъра на горния до слъзния канал и за блендира. Червеният тон отива точно над кафявия, в малки количества, колкото да нюансира грима. Смесваме черно с кафяво и поставяме акцент до сгъвката и долния клепач. Малко перлени сенки за повече контраст и разкош се слагат съвсем пестеливо под арката на веждите. Заглаждаме веждите с гел, миглите със слой спирала и финализираме с безцветен глос по устните.





Модел: Антония@ IVET FASHION
Грим и коса: Александра Рамирез
Фотография: Александър Михайлов
 

More Beauty News