Следва

Kейт Мос се радва на няколкото си килограма отгоре: "Вече съм жена"

Стилът на... Мария

Мария е една от онези български певици, за които няма как да не си чувал, дори и да не си почитател на поп-фолк...

Лица преди 15 години

Мария е една от онези български певици, за които няма как да не си чувал, дори и да не си почитател на поп-фолк музиката. Мария е в индустрията близо 10 години. Известна е с 6-те си студийни албума, популярна телевизионна реклама, стила си на обличане и силното си участието като жури на Music Idol. В момента е щастливо омъжена жена и майка на дъщеря Марая. С очарователна усмивка и с много положителна емоция Мария ни посрещна буквално минути преди старта на едно от лайф предаванията на Music Idol и заедно се втурнахме в приятен разговор за стил, професионализъм и за това колко е важно един артист да изглежда добре.

V.S. Как си?
Мария: Благодаря. Днес бях малко болна, но е обяснимо, имайки предвид времето навън.

V.S. Времето наистина е много лошо днес. А и тук е доста студено.
Мария:
Да, пък и аз вчера бях с една рокля. Не че днес ще съм по-облечена, обаче няма как.

V.S. Имаш много готини обувки. Какви са?
Мария: Чакай да видя, Jil Sander. Тази марка, както и Sebastian ползвам от миналата година и вече са ми много любими. Няколко пъти се дъня точно на тези обувки като не мога да се сетя каква точно беше марката. Хващат око и когато ме попитат какви, все се събувам, за да видя. Българска работа.

V.S. Днес с какъв тоалет ще си?
Мария:
С едно бюстие на Just Cavalli. Ама не това дето го продават на повечето места в София, ами Just Cavalli, което се продава само в един бутик в София. Бюстието, с което ще бъда тази вечер е първа линия на Just Cavalli и е изцяло ръчна изработка. Избрала съм и много хубав панталон на Iceberg, който също е първа линия и едни боти на Versace. Не е нещо, което ми е чисто ново, но големите бомби ги пазя за накрая на Music Idol. Гледам да нося и неща, които съм носила и преди, защото тук ефирите са много и ако трябва да купуваме нови неща за всяко предаване ще трябва да си намерим генерален спонсор.(смее се).

V.S. Ти май много харесваш Versace.
Мария:
Versace ми е еднa от любимите марки, но не защото е доста позната и разпространена, а защото през последните 3-4 години правят много добри неща.



 

V.S. От къде пазаруваш в България?
Мария:
От много малко места. Ние често ходим в чужбина, където има много по-голям избор на дрехи. Тук, в България, имам чувството, че не се внасят всички хубави неща. Плюс това, аз съм почитателка на марки, които все още не присъстват у нас. Louis Vuitton, например. Това е една от любимите ми марки. Наистина много харесвам дрехите им. И аксесоарите естествено. Тази година ще ползвам и техни бански костюми. Тук пазарувам от Vision и Versace. Ходя и до Catwalk, ако търся нещо по-ежедневно. Vision e магазин, който посещавам от много години, но напоследък все по-малко, защото имам възможност да пътувам в чужбина, където мога да открия дрехи от последните колекции на дизайнерите, докато тук се получава леко разминаване на сезоните.

V.S. Носиш ли неща на български дизайнери?
Мария:
На български дизайнери, които не са толкова известни, съм разчитала в началото на моята кариера, защото възможностите ми тогава бяха много скромни. Последното, което съм носила на български дизайнер, е булчинската ми рокля. Всъщност тя е много красива, но вече го отчитам като грешка, защото това което мога да си купя извън рамките на България съм сигурна, че ще го видя най-много на още една-две жени, който се интересуват от мода, имат възможност да пътуват, да пазаруват и т.н. Аз се опитвам да си изградя собствен стил и много мразя, когато аз си купя нещо, особено за такъв специален ден да видя после още 100 човека със същото или подобно, което им е дадено назаем за да го сложат един път. Не ми харесва това нещо. Както и от повечето бутици, които си дават дрехите да бъдат носени или за снимки. Когато си купя нещо, не искам още 100 човека да имат същото или да са се показвали с него. Това може да доведе до крах в нашите отношения.

V.S. Хубавите часовници ли са твоята страст?
Мария:
Аз много харесвам часовници, но това не ми е страст. По скоро е страст на съпруга ми. Аз обичам бижута, но като жена съм много скромна. Не съм от жените, които харчат безразборно, особено откакто имам дете. Но когато любимия човек направи такъв жест към теб като един красив подарък, го нося защото съм ценител на красивите неща. Но това не е най-важното. Най-важното е, когато се съблека гола да съм стегната, да нямам целулит и да изглеждам два пъти по-добре от когато съм облечена. Това е по-важното.

V.S. Спортуваш ли?
Мария:
Да. Ходя на фитнес. Благодарение на фитнеса се възтанових толкова бързо от раждането. Преди самото раждане спортувах доста за това качих и толкова малко килограми. Защото когато е стегната мускулатурата не можеш да вкарваш мазнини. Днес дори моята дерматоложка ми каза, че нямам грам мас по тялото. Хубаво е, а и е много важно да се спортува. Аз съм ниска жена и трябва да се грижа много за себе си. Малките жени не могат да си позволят да се отпуснат. Предимството на високите е, че могат да си хапват без да им личи.

V.S. Колко чифта обувки имаш?
Мария:
Не съм ги броила. Обувките, които спра да нося ги подарявам веднага на този, който има нужда от това. Аз не съм от хората, които задържат дрехи, обувки, чанти. Единствено ако са ми подарени по много специален повод от съпруга ми, като например годишнина от сватбата, първи Свети Валентин, първи коледен подарък, първи подарък за рожден ден, и разбира се, бижутата ми, които пазя за дъщеря си. Хубаво е като пораснеш голям и майка ти и баща ти да са запазили нещо от своя живот само за теб. Поне аз съм се радвала на тези подаръци от майка ми най-много. Нещо като палто или дреха, нещо което е преходно, няма толкова голямо значение. Не ми е било важно да го пазя.

V.S. Това означава ли, че дрехите нямат сантиментална стойност за теб?
Мария:
Нямат. Много е важно да изглеждам добре, за мен е удоволствие да нося скъпи дрехи. Аз не съм от хората, които държат да си купят десет парцала. Предпочитам да си купя едно нещо, ще го нося една година и половина, ще го нося две години, но то ще бъде хубаво. Всеки път когато го обличам ще знам, че съм с нещо хубаво.



 

V.S. От къде черпиш вдъхновение за това как да изглеждаш?
Мария:
Никога не съм ползвала стилист. Дори и за тези списания, които имат стилисти, защото тогава ще изгубя собствения си стил и своята същност. Стилистите променят прическата, дрехите, ще ти махнат една обица, ще те накарат да си махнеш часовника, халката, годежния пръстен. Неща, които са важни за теб и те определят като личност. Тези неща имат смисъл за мен и аз не искам да ги махам. Това е нещо, с което не обичам да се разделям, самото ми излъчване. Дори и вкъщи си имам собствен стил, колкото и смешно да звучи.

V.S. Четеш ли модни списания?
Мария:
Много, следя и тенденциите. Цветове, форми, кройки. Знаеш ли кое е най-интересното. Когато започна да харесвам нещо, то идва на мода. От няколко месеца си мисля, че ще изскоча в нещо много оранжево, жълто, нещо много зелено. И вярваш ли ми, когато решихме да пътуваме до Тайланд, първото нещо, което направих е да проверя къде са бутиците на Louis Vuitton. И като видях цветовете на колекцията им онемях – оранжево, карибско синьо, зелено, бонбонено розово. Това са цветовете, които обожавам, въпреки че хората доста често ме виждат в черно. Аз го намирам за много стилно и черният цвят също ми е един от любимите.

V.S. Струва ми се, че си почитателка на италианската мода като изключим Louis Vuitton?
Мария:
Не знам. Не мога да ти кажа. Ако съдиш до Dolce&Gabbana, страшен фен съм им и 70% от гардероба ми е пълен само с техни дрехи. Ама Dolce&Gabbana, не D&G. Другите 30% се разпределят между другите марки.

V.S. А какво смяташ за нашумелите напоследък белгийски, японски и английски млади дизайнери?
Мария:
Аз не съм традиционалист в облеклото си и стила си, но предпочитам марките с история и с традиции в модата. Това, което може да направи Valentino или Christian Dior, Roberto Cavalli или Dolce&Gabbana никой не може да го направи или да ги надмине. Те са марки с традиции и колкото и иновативни да са в материите, изработката и моделите новите дизайнери, те не могат да направят нещата, които големите имена в модата могат.

V.S. Имаш ли мания за шопинг?
Мария:
Съпругът ми казва, че като тръгна по магазините, погледът ми се променя. Ставал като на диво животно. Това е единственото, което ме лекува от лошото настроение. Много съм ЗА шопинга като терапия. Дано кризата да свършва бързо, че ако ми спре шопинга ще взема да умра. Шегувам се, разбира се. Аз като всяка жена обичам да пазарувам. Те и мъжете напоследък все повече започнаха да се грижат много за себе си, дори да пазаруват повече от жените, което е добре.

V.S. Имаш много хубава чанта, те страст ли са ти?
Мария:
Те са ми голяма страст. И коланите, и обувките. Ако трябва да съм честна всичко ми е страст. Чанти имам много, всъщност колкото обувките. За всеки чифт обувки си имам чанта. Много мразя чантите да не са към обувките.



 

V.S. Ниски обувки или високи?
Мария:
Нямам предразсъдъци. Естествено се харесвам повече на високи обувки. Близките ми казват, че когато съм слаба и пропорционална мога да обувам всичко, но аз се харесвам повече на висок ток. Имам два чифта гуменки и едни ниски ботуши на Barbara Bui, с които съм и в новия си клип.

V.S. Ти не криеш, че имаш пластични операции. Какво можеш да кажеш на хората, които не са се решили все още на такава стъпка?
Мария:
Не че не крия. Когато започнаха да пишат за моите гърди аз се заклевах, че не са пипани. Като че ли не могат да повярват, че има естествени неща, които да са хубави. Да, имам корекция в устните, имам корекция в дясното ухо, не го крия. Много хора искат да приличат на нас и използват всички начини и интервенции за да заприличат на нас. Трябва да сме хубави и не съм против стига да е направено професионално и това да те кара да се чувстваш добре.

V.S. Как се чувстваш като жури в Music Idol?
Мария:
С две думи. Много яко.

V.S. Кое е по важно – гласът или визия?
Мария:
Визията е много важна. Макар че някои хора казват, че това не е манекен, а idol, за да бъдеш идол трябва да изглеждаш добре. Сигурни сме, че трябва да пееш много добре, както всички участници, но трябва и да изглеждаш добре.

Въпреки че имахме седем минути за интервюто преди да започне прякото излъчване на малкия концерт в Music Idol във Вторник, Мария ни се стори една много лъчезарна и приятна млада дама. Независимо от многото различни представи за нея, на живо чарът й е още по-голям. Особено що се отнася за дрехи и обувки. И все пак, когато хората си говорят за хубави неща, няма как да не останат с добри впечатления.

More Лица