Следва

Как да разбереш, че мъжът изневерява, според зодията му

Kейт Мос се радва на няколкото си килограма отгоре: "Вече съм жена"

Повод за пространните интерпретации по темата за Кейт Мос отскоро са две неща: леко закръглена, тя даде повод...

Лица преди 15 години

Повод за пространните интерпретации по темата за Кейт Мос отскоро са две неща: леко закръглена, тя даде повод да се говори, че е бременна, а линията й за британския Topshop най-после ще се продава и в Америка от тази пролет.

Всъщност, колегите от NY magazine разкриха, че Кейт не е бременна. Тя просто малко се е позакръглила, което, признава си, я прави доволна.

Модел не е достатъчното определение на Кейт Мос. Дори супермодел е в някаква степен грешно, въпреки че тя е една от малкото, които с основание могат да се нарекат така. Когато става въпрос за нещо специално обаче Kейт Мос просто е на различна позиция от всеки друг.

В света на моделите, съществуващи благодарение на зеления чай и йога-заниманията, Кейт е като слънчев лъч с драматичните си любови, начело с тази с хероиновата рок-звезда Пийт Дохърти, с декларираната си мечта да се снима в киното и с непукизма да се появи в Интернет, танцуваща на рок-парчета гола до кръста. Тя сякаш е от друго време, забавна и непредвидима и напълно различна от повечето знаменитости, внушаващи ни непрекъснато, че са обикновени хора.





Тя, освен много красива, е надарена с рядката дарба да знае как да се облича. Принципно точно това е работата на моделите, но именно Кейт е в състояние да наложи тенденция само с появата си пред блока, в който живее в Северен Лондон. Без при това да е необходимо да е в от-кутюр или нещо кой знае колко специално. Дори напротив, нейните сиви скини-джинси, чисто бяла тениска и да речем, ботуши Уелингтън, носени преди това от английските джентълмени само по време на лов, незабавно се превръщат в задължителен градски тренд.

Присъединявайки се към идеята на Topshop, тя допринесе много за утвърждаването на имиджа на известния английски бранд като нещо много модерно, но на достъпна цена, нещо звездно, но близко, нещо, което се носи само от много готини хора, каквито са и всички продавачи от веригата.

Сър Филип Грийн, собственик на Topshop и един от най-богатите хора във Великобритания, брои 60 000 лири на благотворителен търг през 2006-та за една целувка с Кейт Мос. Щастливо жененият милионер печели наградата, но което е по-важно – от този момент нататък започва сътрудничеството между тях. И двамата са от Croydon в Южен Лондон, и говорят на специфичният тамошен диалект, на който th се произнася като f (например Sarf London). Днес успешната им среща градира до нейното обръщение към него – „Чичо Фил”, и неговото обожание към нея.
Първата колекция на Kate Moss за Topshop се продаде за часове. И защо не? Дрехите изглеждаха сякаш извадени от собствения й гардероб – редки, неповторими находки от любимите й бит-пазари, дрехи с бохемско внушение, много шик.





От 2-ри Април насетне на този разкош на добра цена ще се радват и нюйоркчани.
На специална пресконференция в Лондон тези дни, двамата „виновници” за Мос-Грийн успеха, разказаха някои интересни неща:

Kейт: Всъщност, аз не съм дизайнер. Никога не съм ходила на училище за това, никой не ми е преподавал. Не мога да нарисувам рокля, например. Но със сигурност знам какво харесвам.

Филип:
Преди Кейт нямаше някого, с когото искам да работим. Имам предвид, че едва откакто следя Кейт в последните 25 години…

K:
25? Аз не съм толкова стара!

Ф:
Ако погледнете какво е направила Кейт за тези 20 години – това са 25 корици на Vogue!

K:
27! Става въпрос за британския Vogue. Следващият в класацията е с половината на моята бройка, моят агент ми го каза онзи ден.

Ф:
Според мен да стане дизайнер беше съвсем естествено развитие за Кейт.

K:
Обичам дрехите. Знам как трябва да стоят и ги усещам. Когато ходех по сесии, стилистите често ми казваха „Трябва да направиш нещо. Трябва да опиташ!”, но едва когато срещнах Филип и усетих атмосферата на Topshop, разбрах, че моментът е настъпил.

Ф:
Не беше нещо, което трябва да направим на всяка цена, нито един от нас. Нямахме нужда да спечелим пари точно в онази седмица или месец. Просто направихме Kейт част от нашето семейство. Това естествено изискваше определено време, но се получи прекрасно.

K:
Никога преди не го бях правила. Сега знам какво мога да направя, което е много. Най-хубавото е, че правя неща, които истински харесвам – малки, летни, много къси рокли, каквито винаги съм искала, които обожавах, но не мога да нося повече. Сега ги правя с няколко сантиметра по-дълги. Още преди да стана модел, режех дрехите си и ги правех много къси. След като почнах като модел, имах навика да обикалям по разпродажбите и да пълня торби с дрехи – стилистите можеха да ги използват после в сесиите. Harper’s Bazaar ме поканиха да редактирам списанието – цялото списание! – като моден редактор. Отидох до офиса и, о, Боже, нямаше начин. Не беше моето място.
Тopshop нямат магазин в България засега, но нищо не се знае! Дано ни се получи скоро!

More Лица