Следва

Новите колекции: Marni, Pre-Fall 2016

Грейс Кодингтън вече не креативен директор на американския Vogue

Краят на 2015-та се оказа динамичен на раздели в модния бизнес. В това число и доброволни, и насила, т.е. директни уволнения, и миролюбиви, и такива, които доведоха до прекрачване прага на съда...

All fashion преди 8 години

Краят на 2015-та се оказа динамичен на раздели в модния бизнес. В това число и доброволни, и насила, т.е. директни уволнения, и миролюбиви, и такива, които доведоха до прекрачване прага на съда.

Сред най-разтърсващите, припомняме, бяха уволнението на Албер Елбаз от Lanvin, последвано от съдебни процедури, напускането на Раф Симънс от Dior и на Александър Уанг от Balenciaga.

Същата турбулентна тенденция видимо се запазва и в началото на 2016 г. Днес стана известно, че Грейс Кодингтън напуска поста творчески директор на американския Vogue, който заема практически трийсет години. Сътрудничеството й със списанието не приключва напълно, но занапред основното време на Грейс ще отива за странични проекти, сесии и, доста вероятно, книги. Истината е, че на амбициите на 74-годишната Грейс можем само да завиждаме, а кой ще заеме мястото на легендарната стилистка надали е въпрос, който ще се нуждае от дълъг във времето отговор.

More All fashion