Следва

Сок от Алое Вера за красива кожа

Седмица на висшата мода в Париж: Chanel Haute Couture, пролет 2016

Хубава колекция на Карл Лагерфелд за подопечната Chanel, в която акцентът е върху обраната, природолюбяща естетика, обратна на досегашните прийоми на дизайнера...

All fashion преди 8 години

Хубава колекция на Карл Лагерфелд за подопечната Chanel, в която акцентът е върху обраната, природолюбяща естетика, обратна на досегашните прийоми на дизайнера, а именно напечатани на 3D-принтер сака и прочие заигравки с високите технологии.

Представянето на еко-колекцията на Седмицата на висшата мода в Париж, пак, както вече свикнахме и го приемаме за традиция, независимо от сезона и категорията (pret-a-porter или haute couture) започна с разказ за това какво се е променило благодарение на усилията на екипа на модната къща в интериора на Grand Palais. Този път вътре в двореца се появи още един, дървен и по-малък, а на пода, застлан с дъски, пораснала трева.

В последните години Лагерфелд успя да бъде и категоричен феминист, и съдържател на собствено казино, и спортен пропагандатор, а днес вече се хваща за "зеленото", стъпвайки в нишата на Стела Маккартни. Естествено, твърде трудно е да се твърди, че тази колекция е еко-еко, точно както е тежко да се дефинира кое точно във феминистката му беше "феминисткото".

Но нещата изглеждат наистина убедително — с уникално нежната цветова гама и специфичните фактури на напълно естествените материали — и изглеждат невероятно красиво.

More All fashion