Следва

Седмичен ХОРОСКОП: 8 - 14 февруари

Палачинки Time!

Часове преди събота сутрин сме твърдо решени да те накараме да се събудиш с аромата на палачинки.

Food преди 8 години

Часове преди събота сутрин сме твърдо решени да те накараме да се събудиш с аромата на палачинки. Топли, меки и леки, намазани обилно със сладко от ягоди или манов мед, а защо не с шоколад... Ммм, да! Утре ние ще правим палачинки и ще ги изядем до една, разбира се. Ето защо те предизвикваме – стани сутринта, изпий си кафето и докато зачиташ Street style вдъхновението ни от Париж, забъркай едни палачинки. Пък ако срещаш трудности в изяждането им обади се на приятел.


Ето необходимите продукти:
4 бр. яйца;
2 ч.ч. прясно краве мляко;
2 ч.ч. брашно тип 500;
2 с.л. масло;

А ако си в палаво настроение – сложи и пакетче ванилия или щипка канела, а защо не и двете;

Рецептата:
1. Една малка тайна – можеш да сложиш две цели яйца и само два жълтъка. Точно така – жълтъците ще направят сместа една идея по-плътна на вкус, нищо че пък от белтъците ще стане по-пухкава. След това ги разбий до получаване на еднородна смес.
2. Прибави прясното мляко и продължавай да бъркаш. Накрая сложи и брашното и бъркай продължително, за да избегнеш досадните бучки. Не забравяй, че идеалната консистенция на палачинковата смес доближава тази на бозата!
3. Сега е моментът да сложиш и ванилията. Ако обичаш канела сложи малко за аромат – гаранция ще ти хареса!
4. Като забъркаш сместа, загрей тиган с подходящо тефлоново покритие и преди да сложиш всяка палачинка намазвай го с масло. Ароматът и вкусът на маслото са на светлинни години от тези на всяка друга мазнина. Просто забрави за олиото и прочие – ползвай краве масло.


Забележка*
Консумират се топли, добре намазани със сладко и в добра компания.


Бон апетит!

More Food