Следва

Бионсе стана за смях на Super Bowl?

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 8 - 14 февруари

Едно от най-нашумелите имена на канадската хип хоп сцена гостува в България заедно с неотразимата певица JACLYN GEE...

Events преди 8 години

Snak The Ripper & Джаклин Гий

Кога: 11 февруари, 21:00 часа
Къде: Mixtape 5

Едно от най-нашумелите имена на канадската хип хоп сцена гостува в България заедно с неотразимата певица JACLYN GEE! Известен с пиперливия си език SNAK покори милиони фенове по целия свят. За да е пълна "бъркотията" на сцената ще се появят някои от най-емблематичните рапъри в България - MD Beddah, Secta, Nowallz, Жлъч и Гена LAC, 082, Нокаут, DJ Wing, Splitkid, Homelesz и 4PK!

Вход: билети от ticketpro.bg на цени от 20 лева и 25 на входа.

Джеймисън Рос - концерт

Кога: 12 февруари, 20:00 часа
Къде: Sofia Live Club

Най-горещото ново име в джаза, Джеймисън Рос, идва за първи път у нас. Забележителният млад талант ще представи разнообразния си репертоар в "София лайв клуб" на 12 февруари.

Рос нашумя през 2012-а, когато печели като барабанист престижния международен джаз конкурс Thelonius Monk. Това му отваря вратите към големия бизнес. Три години по-късно дебютният му албум "Jamison" очарова публика и критика. В албума Джеймисън се изявява не само като отличен барабанист, но и като композитор и вокалист. "Когато спечелих конкурса "Monk", никой не знаеше, че съм и певец, разказва 27-годишният Рос, който пее в 10 от 12-те композиции в диска.

Рос участва в турнета с джаз артисти от ранга на Сесил Салван и Кармен Лънди, пианисти като Джонатан Батист и Д-р Джон, басиста Крисчън Макбрайд. Самият той определя музиката си най-общо като джаз, но палитрата му е богата - включва блус нюанси, фънк, госпъл.

Вход: 30 лева. 

Иван Кънев - изложба живопис

Кога: 11 - 17 февруари, 
Къде: Галерия "Астри"

В новата си изложба Зима Иван Кънев показва около двадесет произведения в маслена и акварелна техника. Картините датират от 1960 до 2015 включително.

Зимните сюжети в картините са колкото директна интерпретация на сезона , толкова и отражение на настроенията и психологическите състояния на художника. И това в никакъв случай не са само минорни настроения; в платната на Иван Кънев деликатно е уловена и предадена преходността на момента и вечността на природата и съграденото от човека.

P.I.F. - концерт

Кога: 13 февруари, 22:30 часа
Къде: Sofia Live Club

Новият албум на група P.I.F. – "P.I.F.5" е напълно готов и ще бъде представен официално!

Началният час на събитието е 22.30 ч., а точно по същото време ще стартира и официалната продажба на албума "P.I.F.5" от сайта на бандата www.pifband.com.

В края на миналата година P.I.F. представиха предпремиерно петия си албум пред най-нетърпеливите да го чуят и направиха сериозна заявка за сериозни хитове, като "Дуел", "Сребърна", "Огън", "Супернова", а може би и други...

На 13 февруари Димо и компания обещават да дадат всичко от себе си, за да направят празничната вечер на всички в Sofia Live Club незабравима, а освен всички нови парчета, разбира се, няма да пропуснат и всички най-обичани от феновете "пифовски" песни.

Вход: билети на цената от 10 лева и  на място - по 12 лева.

High Class Black Party за Св. Валентин

Кога: 13 февруари, 22:00 часа
Къде:  зала EFE на Хотел "Маринела“

Чудовищно High Class черно парти с участието на 100 кила, DJ Stancho, DJ Ray Bon и DEE се подготвя на 13 февруари, от 22.00 часа в зала EFE на Хотел „Маринела“ в София. Денят е събота, а датата е специално избрана, за да бъде в навечерието на Св. Валентин и Трифон Зарезан.

Варненската звезда в хип-хоп-а 100 кила ще взриви публиката с едночасово шоу, което включва гайдари, танцьорки и музика изсвирена на живо. През цялата нощ най-известните хитове ще са в ръцете на легендарния DJ Stancho и звездата на клубната сцена DJ Ray Bon. Хост по време на партито е DEE.

Организаторите са подготвили редица изненади за празнуващите и обещават нова концепция в черните партита, която да залага на качествената хип-хоп музика, добрите напитки и екстри от най-висок клас.

Вход: 13 лева.

Френска класика на живо в месеца на влюбените

Кога: 12 февруари, 12:30 часа
Къде: Музикален център „Борис Христов“

Френска класическа музика ще зарадва българската публика в месеца на любовта. Поводът е концертното представяне на диск с песни от именити френски композитори, озаглавен „След една мечта“, реализиран от оперната певица сопрано Диляна Георгиева и пианистката Галина Апостолова.

Вълнуващият проект на двете изпълнителки е наречен емблематично „След една мечта“ („Après un rêve“) - по едноименната песен на известния композитор, органист, пианист и музикален педагог Габриел Форе. Дискът съдържа произведения на световноизвестни имена като Габриел Форе, Жул Масне, Клод Дебюси, Франсиск Пуленк, Анри Дюпар и Паоло Тости. Любителите на френската класика ще имат възможност да чуят на живо песни от албума, както и солови пиеси за пиано. Диляна Георгиева и Галина Апостолова ще изпълнят прочутите „Елегия“ от Жул Масне, „Пътеките на Любовта“ от Франсиск Пуленк, „Тук“ на Габриел Форе, „Нощ на звездите“ - Клод Дебюси, „Песен на сбогуване“ – Паоло Тости и други.

„Отдавна мечтаехме да запишем съвместен проект, защото се допълваме идеално като артисти. Перфекционисти сме и имаме еднакво отношение към изпълняваната музика и стремеж към извличане на деликатното и красивото от всяко произведение, но с дълбочина и изразително звучене. Понесени на крилете на френската класическа музика, пред нашия поглед се откри богата палитра от чувственост и нежност. Създадохме този диск с много любов и с желание тази невероятна феерия от звуци да докосва хората по начин, който затрогва и нас. Но не само. Желанието ни е чрез подобни проекти да приобщаваме младата аудитория към класическата музика – кауза, на която се посвещаваме във всички наши начинания“, споделя оперна певица Диляна Георгиева, която е и продуцент на диска. „Освен като изпълнител съм щастлива, че продуцирах този диск, в който събрахме много любов и устрем”, допълва тя.

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.