Следва

Говори ми за ЛЮБОВ: Николай Въжаров

„Събирач на трупове“ събира всички в кината от 26 февруари

„Събирач на трупове“ е първият пълнометражен филм на режисьора Димитър Димитров, сценарист е Марин Дамянов, а оператор Борис Славков...

 

Movies & TV преди 8 години

„Събирач на трупове“ е първият пълнометражен филм на режисьора Димитър Димитров, сценарист е Марин Дамянов, а оператор Борис Славков. В черната комедия ще видим Стоян Радев, Стефан Щерев, Теодора Духовникова, Лидия Инджова, Михаил Билалов и Китодар Тодоров.



Филмът разказва за Ицо (Стоян Радев), който работи в специална линейка наречена „трупарка“. Неговата работа: да събира телата на наскоро починали и да ги кара в моргата. Негови „клиенти“ са всички жертви на убийства, самоубийства или бездомни хора, умрели поради неблагоприятните условия на живот. Ицо се сблъсква със суровата смърт всеки ден в компанията на неговия колега – шофьорът „Авера“ (Стефан Щерев).



Авера и Мими (Лидия Инджова) – хубава и мила служителка в моргата, са единствените приятели на Ицо. Ясно е, че Мими харесва Ицо, но той изобщо не й обръща внимание. Като дете е имал грижовна майка, която обаче понякога е била доста груба и садистична към него. Ето защо Ицо харесва само жени, които го измъчват. Точно като Катя (Теодора Духовникова) – много привлекателна жена на годините на Ицо. Тя има 14-годишен син, Марио, от предишна връзка. Марио показва истински талант в изящните изкуства, но липсата на пари ограничава възможността му да се учи и развива. Ицо се сприятелява с момчето и се влюбва отчаяно в Катя – не само заради красотата й, но и заради мистериозната й личност. Катя е любовница на мафиотски бос – Роко (Михаил Билалов), безмилостен убиец, превърнал се в политик.



„Събирач на трупове“ ще ви разсмее, разплаче и накара да се замислите. Радвам се, че в киното все повече се дава плът на младите режисьори като Митко, които имат много какво да покажат и разкажат. Преди снимките се срещнахме с реалните хора, които вършат тази работа и да, наистина труповете се събират с бус“, споделя Стефан Щерев.

More Movies & TV