Следва

Б като Библия, Б като Блог: Handmade Love!

Колелата на времето

„Колелата на времето“ е светещо пано с размери 2400 / 620 см. проектирано и изпълнено в фоайето на 2 етаж на Централна ж.п. гара, София в рамките на цялостната и реконструкция...

All About Life преди 8 години

„Колелата на времето“ е светещо пано с размери 2400 / 620 см. проектирано и изпълнено във фоайето на 2 етаж на Централна ж.п. гара, София в рамките на цялостната и реконструкция.

Централна гара е пресечна точка в живота на безброй българи в продължение на повече от сто и двадесет години. Мигове на очакване , срещи, раздели.... Тези мигове ние не можем и не трябва да забравим. Не можем да забравим и усилията на поколения железничари, благодарение на които, са реализирани толкова много пътувания и осъществени толкова дела. Достойнството на хората преди нас, ни дава сили и ние да бъдем достойни, и да осмислим живота си, като част от едно голямо цяло.

Авторът, проф. д-р Боян Добрев, използва даденостите на гаровия интериор и изгражда композиционна структура, базирана на разстоянието, от което се възприема творбата. От дистанция творбата се разчита като ритъм от могъщи метални колела, но с промяната на дистанцията, изображението се разпада в хиляди съставящи ги пиксели- документи ,капсули на времето, отпечатъци на отлетели мигове.

Посланието е отворено към изключително многообразната публика от пътиващи в рамките на железниците пътници. Документите- пиксели на реката, на времето, са също съзнателно избран подход, позволяващ зрителя да намери своите отговори и емоции, по максимано отворен за разчитане начин.

More All About Life