Следва

Ретроспективно след финала на Show Me Your Bag!

NYFW: Wang, Gurung и Wu есен/зима 2016. Или най-интересното от подиума до момента

Отбелязваме старта на модния маратон за есен/зима 2016 в Ню Йорк с най-добрите дефилета, провели се дотук...

All fashion преди 8 години

Отбелязваме старта на модния маратон за есен/зима 2016 в Ню Йорк с най-добрите дефилета, провели се дотук, а именно тези на Alexander Wang, Prabal Gurung и Jason Wu. Творящи в напълно различни еднa oт друг естетики, тримата дизайнери имат една обща черта и това е актуалността. Те се движат в рамките на модерното и търсено днес, оставяйки подобаващ отпечатък и през този моден сезон.

Всичко за есенните им творения, следва в материала.

На снимката горе: Jason Wu

Prabal Gurung

Вечерното облекло е закодирано в естетиката на Прабал Гурунг, факт. Точно тази му сила стои и в основата на новата му колекция есен/зима 2016. Дължини до средата на прасеца, кожа с косъм и много кашмир оформят силните визии в колекцията: пуловерите са с едра плетка, деколтетата са дълбоки и V-образни, а щедрите декорации включват перли и пера. Виждаме как дизайнерът стъпва в нетолкова познати за него води, експериментирайки с по-леки силуети, но без да изоставя изящния завършек. Пример за това са красиво падащите миди рокли с нарязана долна част, които, обзалагаме се, ще бъдат едни от най-продаваните елементи от колекцията.

Jason Wu

Разнообразие е думата, която най-добре определя новата колекция на Джейсън Ву. Самият той споделя, че вдъхновението му идва от идеята за хубав гардероб и мястото на лукса в ежедневието ни. Дрехите са наистина разнообразни - мини и миди силуети, костюми с поли и панталони, страхотни палта, декорация с пера по небрежен начин и, разбира се, задължителната слип рокля, която при Ву е дантелена.

Цветовата гама преминава от черно в кафяво, бежово, червено и ярко жълто, закачайки се деликатно с каре и флорални мотиви. А основните материи са жакард, кожа, плетиво, дантела и шифон.

Alexander Wang

Колекцията преднамерено се противопоставя на стандартите за вкус и красота. Това бе лаконичното изказване на Уанг по повод последното си творение. Тук той смесва консервативен туид с перфорирана кожа, прозрачна дантела, рипсено кадифе с декорации, вериги и много капси. По големите уютни пуловери се появява познатият ни от pre-fall 2016 колекцията мотив с танцьорката на пилон. Ако преди два месеца той успя да скандализира, то днес всички почитатели на бранда го приемат за напълно естествена част от колекцията.

Кожените минита и деним якетата определено събуждат интерес, заедно с дантелените рокли с будоарна естетика, по които смело се появява декорацията от листа марихуана.

Предполагаме, желанието на дизайнера е с тази колекция истински да се противопостави на днешните стандарти, да се бунтува и скандализира. Не сме сигурни дали успява да го изпълни, по-скоро клоним към не, но, независимо от това, дрехите и аксесоарите му ще се продадат повече от добре, а това е най-важното в днешния моден свят.
 

More All fashion

Страст и обожание: шоуто на Saint Laurent в Париж

All fashion преди 3 дни

По време на своето шоу Есен/Зима 2024/25, празнуващо прозрачните силуети, така скъпи на самия Ив Сен Лоран, творческият директор на модната къща Антъни Вакарело отдаде почит на гения на Ив с още един феноменален детайл - известната брошка със сърце, превърната в огърлица.