Следва

Избираме си любим литературен герой

Изложба автопортрети Special Cannes

Специално за честването на 61-то издание на филмовия фестивал в Кан, 33 личности от сферата на изкуството...

Events преди 15 години

Специално за честването на 61-то издание на филмовия фестивал в Кан, 33 личности от сферата на изкуството получиха една различна творческа задача – да си направят автопортрет с помощта на фотообектива. И не само. Снимки, картини, рисунки, колажи: творците осъществиха пътуване към себе си с много чувство за хумор и професионализъм.

Автопортрети, пречупени през призмата на Аз-а. Запечатали лица на хора, играещи самите себе си. Актьори, актриси, творци – сред тях са имена като Жан Моро, Жулиет Бинош, Еманюел Беар, Одри Тоту и Изабел Юпер, Карл Лагерфелд, Жан Шарл дьo Кастелбажак и Пол Смит, Марк Джейкъбс, Виктор и Ролф, Джорджо Армани, Джон Галиано, Стефано Пилати, Соня и Натали Рикел и още цяла плеяда лица от екрана и модния подиум.

Изложбата ще бъде представена в Национален център за култура ФОРУМ, който се намира в реставрираната къща в стил сецесион на ул. “Георг Вашингтон”24, /позната на мнозина стари софиянци като сграда на Аптечно управление/, и ще бъде отворена за посетители от 3-ти до 12-ти Април.

Special Cannes
33 звездни автопортрета
организирана от списание Madame Figaro

 

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 3 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 4 дни

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?