Следва

art ACT – Пако Делгадо и „Момичето от Дания“

За изкуството като… като да живееш с него! VIVACOM Art Hall като неговият дом!

Нещо като чувства, нещо като емоции, нещо като спомени, нещо като плам за бъдещето, нещо като любов, нещо...

Viva 4 U преди 8 години

Нещо като чувства, нещо като емоции, нещо като спомени, нещо като плам за бъдещето, нещо като любов, нещо като изкуство… Ей такива усещания, без натрапчивост, струяха от зала „Виваком Арт Хол” в Телефонната Палата през отминалата вечер под мотото „Изкуството да живееш с изкуство”. Помещение, грандиозно с размерите си и вдъхващо поклон пред създателите му, също така – паметник на Българската култура, сбрало в едно журналисти, писатели, рекламодатели, актьори, музиканти… творци. Все хора, имащи неимоверно отношение към създаването и развитието на културата в малката ни като размери, но не и по дух, наша държава.



„Промотирането” на тази всъщност отдавна функционираща в България в името на изкуството зала бе да ни напомни, че има и още едно място, на което артистизмът може и със сигурност ще види „бял свят”. И непрестанно подканваха за нови идеи. Зала, в която ще се отдават на воля всички чувства, изразяващи и отразяващи културните прояви на всеки един българин, независимо колко (не)известен е той. Зала, която ще се даде карт-бланш на изкуството, което лежи дълбоко в душите и сърцата ни и ще го направи достъпно за всеки един, интересуващ се от него. Зала, която крещящо ни подсказва, че Виваком ще направи така, че да ни свързва един с друг не само, защото е мобилен оператор, а защото иска да кънектва хората по между им и заради културата и изкуството, от които имаме така въпийющата нужда в ежедневието си.

И за да потвърдят истински сериозните си въжделения, организаторите поканиха всички, реализиращи и чувстващи се част от културния живот на България, в това число българските медии View Sofia, „БНТ”, „Нова ТВ”, „Дарик радио”, „Z Rock”, радио и ТВ „Он Еър” и др.




Сибина Григорова и Белослава

Имаше и специални гости, разбира се, в лицето на известни нам „муцуни”, и то не кои да е. Така и започна вечерта – с много настроение и акустичен китарен звук. В ролята на певеца се изяви директорът на Съюза на българските артисти Христо Мутафчиев. С китарния акомпанимент му помагаше Косьо Джамбазов, работил с имена като Нелко Коларов, Николо Коцев, Орлин Горанов и др. От тяхната вълшебна колаборация чухме велики хитове, като “Shape Of My Heart”/Sting, “What A Wondertful World”/Louis Armstrong, “You Are So Beautiful”/Joe Cocker и “Soldier Of Fortune” на Deep Purple. А за своите изпълнения Мутафчиев не скри, че е леко притеснен, заради присъствието на звезди, като Хилда Казасян, Белослава и Вера Шандел (“Sentimental Swingers”), но се надява да му простят, включвайки го в бъдещите им проекти.



Коко Каменаров, Хилда Казасян, Гого Лозанов

Събитието не пропуснаха и водещи, автори и творци – млади и малко по-проходили в своите сфери на работа, като Гого Лозанов, Камен Алипиев, Лора Крумова, Мира Добрева, Теодосий Спасов, Александър Шпатов, Мирослава Лазарова, Красимир Москов, Емил Спахийски, Мира Добрева, Греди Аса, Коко Стойнев, Галя Крайчовска, семейство Радина Червенова и Коко Каменаров,… и мн. др.

И така – с две думи – ако имате творчески идеи, свързани с културата и изкуството, не се колебайте да ги споделите с готините хора от Виваком и Арената. Те ще ви приемат, изслушат и направят всичко възможно да ги реализирате, сподели един от организаторите на събитието Мария Панчева.
 

Белослава в компанията на Галя Крайчовска и други журналисти




Гого Лозанов и Христо Мутафчиев



Мира Лазарова


Сибина Григорова и Асен Григоров



Гого Лозанов


Лора Крумова и Христо Мутафчиев


Радина Червенова и Хилда Казасян



Христо Мутафчиев и Коко Каменаров


Коко Каменаров и Радина Червенова




Хилда Казасян






Краси Москов и Камен Алипиев








Белослава и Вера Шандел




















Мира Добрева










Евгения Атанасова и Мира Добрева

Скоро, на 7 април, в пространството на VIVACOM Art Hall ще бъдат окачени фотографии с авторството на Лени Кравиц, част от платформата „Майстори на фотографията“ на фондация „Мусиз“, която за пети пореден път се реализира именно в тази зала. Препомняме, че през ноември, пак като част от платформата, ви срещнахме с удивителните фотографии на Бил Оуенс и със самия него в интервю>>
 

Най–висока средна скорост за сваляне (download) за 4G мрежа от януари до септември 2017 г. и Speedtest награда за мобилна мрежа за първите шест месеца на 2017 г. Резултатите се основават на анализ, проведен от Ооkla чрез Speedtest. За повече информация: www.vivacom.bg.

More Viva 4 U