Следва

Г като Гаф: Модните недомислици на седмицата

NYFW: Дефилето на Marc Jacobs, есен/зима 2016-17

Каквото и да се каже за дефилето на Марк Джейкъбс през изминалата вече седмица на модата в Ню Йорк, все няма да е достатъчно. Затова и разчитаме на кадрите да доразкажат неизказаното...

All fashion преди 8 години

Каквото и да се каже за дефилето на Марк Джейкъбс през изминалата вече седмица на модата в Ню Йорк, все няма да е достатъчно. Затова и разчитаме на кадрите да доразкажат неизказаното.

По наше мнение това е най-силната колекция от първата от 4-те модни столици. Но, предполагаме, не сме единствените, които имаха съмнение как точно ще се случи промяната в Marc Jacobs след неочакваното затваряне на Marc by Marc Jacobs и разширяването на ценовата граница в линията. С тези мисли в главата, подозирахме, че Джейкъбс може да залитне от правия път, съпътстващ го вече много години, но, за щастие, реалността съвсем не е такава.

И страстта, и талантът, и чувството за себеусещане и отговорност са все така водещи в дизайнера. С огромните си палта, пуловери, бродерии и поли от винил, той показва, че има защо да се отдава такова голямо значение на думата мода. Екстравагантността му няма край, а на това дефиле, тя е мрачна, но със сладникав подтон. Очите и устните на моделите са в черно, а дрехите - oversized, нескромни, странни и преливащи в туид, коприна, кожа с косъм и всякакви на вид декорации. Ако трябва по-точно да уточним внушението, то ще да е със смесица от викториански референции, готика, модерното "лошо момиче" и съвсем леко заложена сладникавост, която да омекоти и ботите с невероятно огромни платформи, и гарвановите пера. Като допълнителен акцент, ако може изобщо да се изразим така, имайки предвид уникалността на всеки един елемент от колекцията, е Лейди Гага, която дефилира редом с останалите модели.

Неспособни да останем безразлични към събитието, харесваме какво казва самият дизайнер за последните си творения лаконично и с малко ирония: "Имам предвид, че това е просто мода. Просто мода. Нещата, в които има страст."

More All fashion