Следва

Богата зеленчукова вегетарианска пица

“НЕ!” на насилието и агресията сред деца. С бакшиши!

Фондация “Цветан Цанов” създадена в памет на 12-годишния тогава Цецо, зверски убит с нож от негов “приятел"...

All About Life преди 8 години

Фондация “Цветан Цанов” създадена в памет на 12-годишния тогава Цецо, зверски убит с нож от негов “приятел”, също непълнолетен през черната за ощетеното семейство на тийнейджъра 2011 г., отново напомня за същността на пораждането си.

Родителите на Цветан - Иван и Ива, не знаем с какви сили и воля да живеят след смъртта на едно от трите си деца, решават да основат фондацията с една единствена цел - предотвратяването на подобни ужасяващи трагедии сред децата (ни) и с всякакви средства да подпомагат намаляването на агресията и насилието помежду им.


Цветан

В годините от тогава досега Ива и Иван са упели с помощта на приятели и съмишленици да организират мащабни събития, в които са се включвали и много известни лица от българския арт-подиум - музиканти, актьори, спортисти, водещи в медии и т.н. (Припомняме, че през лятото на 2013г. View Sofia бе медиен партньор на благотворителния фестивалИграй живота!”, организиран от фондацията пред паметника на Съветската армия, в който участваха добре познатите ни D2, Ъпсурт, Спенс и DJ Groovy, Лора Караджова, Криско, Мария Илиева, Румънеца и Енчев, Ансамбъл „Българе”, Wosh & Feel, Skiller, Toma, Криста, Ревю и др.)

Събираните от събитията средства отиват в хазната на фондацията и с тях семейство Цанови съдействат за редица прояви на благотворителност. Една от които е да се изградят и оборудват места (бази) в София (засега) за занимания на деца и млади хора с голям брой противообществени прояви от страна на непълнолетни.

Посещенията в базите ще бъдат напълно доброволни и с родителско съгласие, а информацията за тях ще достига до децата чрез нужните като акцент и конкретика кампании, провеждани в училищата. От фондацията ни уверяват, че недвусмислено си сътрудничат с общини, комисии по противообществени прояви и други неправителствени организации, чиято работа се стремят активно да допълват (за повече информация може да посетите сайта на фондацията tzvetantzanov.com).


Васил Върбанов


Коко Стойнов

Идната седмица, на 9, 10 и 11-и март, отново в помощ на каузата за Цецо и децата ни, нашите приятели от вече 10-годишното онлайн Radio Tangra Mega Rock.com (само ще вметнем, че по повод юбилея си, през април и май радиото организира два мащабни концерта на звезди, като Amorphis и Chris Cornell) от петъчното шоу “Джитбол” - Васил Върбанов и Коко Стойнов, ще сменят работното си амплоа. След 19 ч. и в трите дни, те ще се изявят като питиераздавачи (а може и храна да поднесат за гладните) в столичния клуб-ресторант “Трикракото пиле”. На принципа на Мечо Пух “Колкото повече - толкова повече!”, двамата водещи ще дадат всички изкарани от тях бакшиши на фондация “Цветан Цанов”, с което скромно, може би, но - от все сърце, ще се включат към благородното и благотворително дело на родителите на Цецо. Към паричните възнаграждения на Васил и Коко ще се включи и управителят на заведението, който ще отдели 10 % от изкарания за трите вечери оборот и ще го добави в касата на фондацията. „Освен че обещаваме безупречна кухня и висококачествени напитки, сме подготвили музикални и други изненади. За самите нас ще е удоволствие да се порадваме на гостоприемството на кръчмата“, твърди Коко Стойнов.

Не ни остава нищо друго, освен да се включим подобаващо към този нетрадиционен формат за събиране на средства, в подкрепа на бъдещето и децата на България!
 
Още информация за събитието на facebook.com
 

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.