Следва

Кейтлин Дженър е новото лице на H&M

PFW: Chloe, романтика, свобода, Ан-Франс Дотевил и едно пътешествие на мотор през 70-те

Разбираме добре чувствата за свобода и романтика, които креативната директорка на Chloe Клеър Уейт Келър намира за толкова съблазняващи в Дотевил.

All fashion преди 8 години

Вдъхновението за есен/зима 2016 на Chloe е доста конкретно - френската журналистка Ан-Франс Дотевил и нейните приключения през 70-те. Под приключения се има предвид нейното неуморно пътешествие на мотор от Париж до Иран, в това число и десетките забележителности по пътя й. Знаейки, че днес възможността за подобно начинание граничи с невъзможното, разбираме добре чувствата за свобода и романтика, които креативната директорка на Chloe Клеър Уейт Келър намира за толкова съблазняващи в Дотевил.

Дизайнерката се вдъхновява дословно от героинята си - забелязват се точни реплики на дрехите, с които журналистката е забелязвана - кожен гащеризон, кожен тренч и байкър ботуши до средата на прасеца. Освен основата, Келър включва още и няколко романтични мотива: oversized пончо, романтични полупрозрачни рокли и много къдри от коприна и шифон. Кожата, разбира се, е изключително силно застъпена и внася баланс в иначе останалата, типично романтична за Chloe, част от колекцията. Сред силуетите се открояват поли с А-кройка в мини, миди и макси дължини, както и страхотните кожени кюлоти.

More All fashion