Следва

Цветна екслозия и антиоксиданти... в бейгъл!?

Суперсекси като Дженифър Лорънс - ПОСТИЖИМО! Режим, диета и съвети за съвършено тяло... и дух

Не пропускай нищо от живота
Последно, но не на последно място – съчетаеш ли режима си с работата и всичките си ангажименти, ще бъдеш наистина един щастлив и успял човек. А не е ли това, към което всички се стремим?
Дженифър Лорънс работи усилено, преследва мечтите си, но в никакъв случай не позволява на натоварения си график да повлияе на здравословния й живот. Очевидно е – изглежда невероятно!

Треньорът Далтон Уонг „разшифрова енигмата” за любопитните…

Health преди 8 години

Всички знаем, че Дженифър Лорънс винаги е била пухкава. Но напоследък все по-често събира всички погледи върху себе си, след като „влезе“ в тялото на стройна холивудска звезда и за никого не е тайна, че се е потрудила доста за това.
Още на снимачната площадка на X-Men: First Class, Дженифър среща Далтон Уонг, който й помага да се сдобие със „супер-тялото“ на героинята във филма. Съветите, които Уонг й е давал, сега са начин на живот за актрисата, която вече знае как да се грижи за себе си: „Той промени тялото ми за роля във филм, но ме научи как да променя и целия си живот. Останахме добри приятели. Когато съм в Лондон непременно отивам да тренирам в неговия фитнес, а след това ядем бургери и картофки. Да, колкото и странно да звучи - всичко е до баланс!“, разказва Дженифър.

Ето ги и ценните уроци, които Дженифър научи и промениха целия й живот:

Хидратацията е изключително важна


Вероятно знаеш думите на Исак Динесен: „Решението на всички проблеми е солената вода: пот, сълзи или море.“ Далтон също вярва в солената вода или по-точно – в пиенето й. Той просветлил Дженифър как да смесва солената вода с нормална, лимонова и кокосова вода и да я пие през целия ден. Хидратирането на тялото е най-важното нещо, когато искаш да бъдеш в най-добрата си форма физически и психически.
„Не е необходимо да се наливате с огромни количества вода наведнъж. Просто трябва да пиете и да давате на тялото да поема от тази вълшебна течност през целия ден“, съветва Уонг.
Ако пък трябва да се позовем на научните изследвания – можеш да си спестиш по 200 калории на ден, само като пиеш няколко чаши вода повече от обикновено.
Дженифър следва следната схема за закуска: Смесва обикновена вода със солена, лимонова и кокосова вода. Изпива сутрешния си еликсир, след което закусва и чак тогава пие кафе.

Контролът над порциите
Ехо, все пак говорим за Дженифър Лорънс! Знаем колко много обича пица, макарони със сирене и пържено пиле: „Никога не бих могла да живея на диета, в която се лишавам от всичко”, категорична е тя.
Но най-безценният трик, който е научила от Далтон, е именно контролът на порциите или още познат като „двойното правило”. В основата на тази малка тайна лежи да възпиташ храненето си, като опитваш от всичко, което искаш, но без да прекаляваш или да довършваш цялото ястие.

Ето ги и подробностите в „двойното правило”:
1. Ако си гладен: вземи си предястие и основно.
2. Ако трябва да сваляш килограми: изяж предястието и си вземи още едно предястие за основно.
3. Ако не можеш да се разделиш със сладкото: хапни основно и сподели с някого десерта си.

Избирай какво да пиеш, мъдро

Алкохолът доста често се изключва от диетите, защото е калоричен и не особено полезен за повечето режими. Но, ако го правиш както трябва, няма да имаш проблем с това да си пийваш и да не нарушиш диетата си. Избирай виното пред газирания шприц, вместо сладкия шот бял руснак, избери шота водка-сода. Не смесвай алкохола. Никога!
Освен това винаги пий вода, заедно с питието си, за да избегнеш киселините, които могат да последват. Спазвай отношението – чаша алкохол + чаша вода. Ако си фен на червеното вино, сбогувай се с обикновеното такова и залагай само на органично. В него няма хербициди и фунгициди. Обичаш бира? Избери микро-сварена такава, в нея има по-малко токсини.

Факторът сън
Здравословният начин на живот е пътят към поддържането на прекрасна фигура и външен вид. Затова сънят е едно от най-важните неща. Тялото ти трябва да презареди. Уонг обезателно наставлява Дженифър да се наспива добре, независимо, че графикът на една актриса е безкраен: „Винаги съм й казвал, че след дълъг път тялото е изтощено и има нужда от дрямка. Не изгаряйте свещта от двата края – починете си, тялото ви се нуждае от това”, споделя специалистът.

Тренировките трябва да са приятни
Със сигурност сте се сблъсквали с инструктори, които определят точно какви упражнения ви трябват и точно кой спорт. Далтон не работи по този начин. Той казва, че тренировките не трябва да се усещат като тренировки – напротив, половината работа е свършена, ако се забавляваш по време на усиления спорт. Именно такъв е бил подходът му с Дженифър: „Имахме късмета да се разбираме чудесно и тя одобряваше всичко, което смятах за подходящо. Но, ако това не беше така – щях да я оставя да избере сама какво желае да спортува и какво й доставя удоволствие. Трябва да ви харесва това, което правите, то не трябва да се усеща като тежка тренировка.”

Не е нужно да се лишаваш от шоколад


„Едно от нещата, които й позволявах да си похапва – разбира се, не постоянно – беше черният шоколад. Това е изцяло психологически подход. Ако й позволя да се поглези от време на време, тя няма да посяга към шоколада толкова често и няколко парченца ще й бъдат достатъчни. Ако й забраня обезателно, тогава тя ще жадува да излапа цял шоколад. Не се ограничавайте толкова, заситете жаждата си за нещо сладко, вместо да спирате изцяло”, обяснява Далтон

Работи върху стойката
Едно от нещата, на които Лорънс е наблегнала в работата си с Уонг, е правилната стойка. Във всеки един момент се старай тялото ти и особено раменете да са изправени.

Справяй се със стреса
Когато човек е натоварен, рядко може да свърши каквото и да е. Далтон показва на Дженифър как да се справя с напрежението във всеки един момент – само с дишане. По този начин можеш да медитираш където и да е и да освободиш тялото си от стреса. „Дълбокото вдишване и издишване от диафрагмата веднага успокоява”, казва Уонг – „вдишайте дълбоко, издишайте през носа, като броите до три”, продължава той.

Не пропускай нищо от живота
Последно, но не на последно място – съчетаеш ли режима си с работата и всичките си ангажименти, ще бъдеш наистина един щастлив и успял човек. А не е ли това, към което всички се стремим?
Дженифър Лорънс работи усилено, преследва мечтите си, но в никакъв случай не позволява на натоварения си график да повлияе на здравословния й живот. Очевидно е – изглежда невероятно!



 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.