Следва

Какво си купихме тази седмица

Аристокрация и мизерия. Единствено модата ни остана! PFW: Miu Miu есен/зима 2016-2017

Последното дефиле за модния маратон с финална спирка Париж, е това на Miu Miu. Миучиа Прада закри бясната обиколка с думите, че е в настроение за забавление...

All fashion преди 8 години

Последното дефиле за модния маратон с финална спирка Париж, е това на Miu Miu. Миучиа Прада закри бясната обиколка с думите, че е в настроение за забавление: "Аристокрация и мизерия. Единствено модата ни остана." Лаконично, но пък достатъчно изречение, имайки предвид изминалите времена, в които много хора все още желаят да си представят, че живеят.

Дрехите, разбира се, са разкошни. Качеството на Прада да миксира неочаквани и противопоставящи се един на друг елементи в страхотни ансамбли, е световно признато. Единствено в нейния случай, mix&match стратегията не изглежда изтъркано, аматьорско или скучно, а напротив - тежи на мястото си със статуса на шедьовър. А отправната точка в случая е старият холивудски блясък.

Дефилето отваря със серия поплин ризи в мъжка естетика и деним. Като денимът приема всякакви трансформации - байкър яке, втален и скъсен блейзър, пачуърк, макси поли, flare панталони и тренчове. Дрехите носят особеното настроение за неподвластност на сезоните - забелязват се както чисто летни елементи като шорти, леки ризи и усещане за безгрижие, така и зимни препратки - тренчове, палта, пепит костюми и тежки плетива. Кадифето също е силно застъпено като материя - най-често под формата на спортни якета с маншети от кожа с косъм. Особено ярък мотив са и инспирираните от тапицерия флорални принтове, които намират място не само по широките колани около талията, но и по дългите палта и поли. Върволицата от настроения се комплиментира щедро от ретро аксесоарите - чехли, декорирани с перли; кърпичи за сако; перли и какво ли още не.

More All fashion