Следва

ТрендЪТ: Дебелите Чорапи

Лоти Томлинсън отблизо. Художничката с червило и палитра сенки

Тя вече е гримьор и фризьор, познат на целия свят, а е само на 17...

All fashion преди 8 години

Тя вече е гримьор и фризьор, познат на целия свят, а е само на 17!

Правилно прочетохте. Сладката Лоти е само на 17, а вече е ангажирана 24/7 по снимачните площадки на най-големите продукции. На нея се доверява дори Селена Гомес, с която Томлинсън ще замине на турне.

„Ако знаеш какво е призванието ти, намери начин да го постигнеш. Никога не си слагай границите на това, че си „твърде добър" за този пост или пък, че графикът е много натоварен. Ако ще ти донесе опит и имаш нужда от него, поеми поста!", категорична е русокоската...и точно това е направила! След като завършва гимнация, Томлинсън се записва на стаж за списание Elle, при бюти-гуруто Лу Тисдейл. А там изобщо не жалят учещата се госпожица откъм работа.
Тя се съгласява да асистира в известиня салон Bleach London, както и да помага на едно от турнетата на мъжката банда One Direction.

Това, което може би не сте знаели досега е, че един от членовете на One Direction – Луи Томлинсън – е брат на Лоти. Самият той споделя колко много се е старала сестра му на турнето им, как ставала преди зазоряване, за да подготвя всичко необходимо и как след края на концертите е оставала, за да помага в почистването на работните места на всички гримьори и фризьори.

Освен това тя отново асистира бекстейдж на Тисдейл по време на Седмицата на модата в Лондон.

Ето какво разказва тя за себе си и работата:

Ти си може би най-младата професионална гримьорка. Какъв беше твоят старт?
- Преди гримирах малките си сестри у дома, а на 13 започнах да гледам всевъзможни клипове за грим и прически в YouTube. Бях обсебена от това да се науча сама да създавам визии или да подобрявам нещо вече всеизвестно. Започнах да си купувам тонове козметика, аксесоари за коса и се упражнявах вкъщи. Все пак имам четири сестри! Понеже всичките са по-малки от мен, нямаха друг избор, освен да позволят на кака си да практикува върху тях.

Значи сестрите ти са били първите ти модели?
- Точно така. Те бяха само на по три-четири годинки. Едвам съумяваха да стоят на едно място, а аз слагах червила на устните им и повишавах тон: „Стой! Още малко остана!"

Сигурно първите ти гримове не са купувани от професионални магазини?
- Разбира се, че не. Купувах си от най-обикновени места и експериментирах. По-късно посегнах към специализираните магазини.



Кои са най-добрите марки за козметика?

- Страшно много харесвам Rimmel като бранд. Мисля, че качеството им е безупречно, а цените - добри. Също толкова ми допадат и Maybelline. Един от най-любимите ми техни продукти е Dream Fresh BB Cream. Кара кожата ти да сияе и изравнява тена, а аз не мога да живея без тези две неща. От Rimmel горещо препоръчвам водоустойчивата им течна очна линия – най-добрата е! Наистина съм опитвала от всички горещи марки, но нищо не може да победи тази очна линия!

Смяташ ли, че бюти-трендовете от подиумите все още си казват думата?
- Определено! Самата аз се вдъхновявам от подиумите и техните нестандартни идеи. Също така обичам да се заигравам с това да адаптирам подобни визии за ежедневието.

И как съветваш някой да си „открадне" визия от подиумите?
- Просто избери вида, който усещаш най-много като свой, съчетай го с останалата част от стила ти и това е то! Аз си присвоих тези дълги, заострени мигли. Наричат се „паяк-мигли". Обожавам ги.

Как срещна Селена Гомес?
- Тя беше на UK X Factor по същото време, в което бяха и One Direction. Срещнахме се бекстейдж, докато помагах на Лу да оправи косата й. Тогава Селена ме помоли да освежа грима й, а аз с радост се заех. Толкова й хареса работата ми, че продължихме да поддържаме контакт.

С какво ще я разкрасяваш на турнето?
- Обожавам грима от Anastasia Beverly Hills. Има много богата гама, така че вероятно ще се обзаведа с много козметика.

Какво е чувството да стягаш багаж, за да си с едни от най-стилните хора на планетата?
-Ужасяващо! Не питайте... На последното турне, просто хвърлих всичко в един куфар. Беше пълна каша. Трябва да поработя над това.

А притесняват ли те тези твои сериозни отговорности?
- Просто ми липсва дома. Иначе съм напълно подготвена, тъй като вече съм минала през едно турне – това на One Direction – и знам какво да очаквам. Различното този път е, че ще работя абсолютно сама. Лу няма да е там да ми помага. А на предишното турне все пак беше и брат ми. Така че ще трябва да се срещна с нови хора и да създам нови приятелства. Това е най-трудната част – да не знам с кого ще бъда и с кого ще се сблъскам. Надявам се семейството ми да ме посещава. Това би ми помогнало много.

Вече имаш ли представа какъв ще е гримът на Селена на турнето й?
- Все още не! Скоро заминавам за Ел Ей, за да поговоря с нея и да обсъдим какво иска. Нямам търпение, защото мога да говоря за грим постоянно. Е, не всички имат мания като мен...

Имаш милиони последователи в социалните мрежи. Разкрий ни някоя малка хитрост за едно сполучливо селфи.
- Няма как да си направите хубаво селфи, ако няма подходяща светлина. Така че ще имате нужда или от естествена светлина, или от доста силна, която да е близо до вас. Много хора смятат, че трябва да има лимит в качването на снимки в мрежите, защото всички прекаляват. Но аз не мога да си поставя такова ограничение. Казвам и поствам абсолютно всичко, което поискам. Ако в момента в телефона ми има три снимки, които ми харесват, и трите отиват на стената ми. Лу често ми казва: „Не си ли чувала правилото за една снимка?!", но въобще не й обръщам внимание.

Как се гримираш за селфи?
- Просто се забавлявам. Когато гримът е направен добре, може и да си позволите повече от него. Не се страхувайте от макияжа! Аз обичам да експериментирам с очите си и да слагам повеме грим там.

Кой нов продукт те е впечатлил наскоро?
- Комплектът за устни на Кайли. Дяволски добър е, цветът остава на устните много дълго време. Никога не съм я срещала, но червилата й са убиец!

More All fashion