Следва

Стил урок на седмицата: Като монахините!

ТЕНДЕНЦИИ Пролет/Лято 2016: "Новата" бяла риза

Тя е класика и основа на добрия гардероб, но това само по себе си не е достатъчно, за да й проправи път като основна тенденция за настоящия сезон. Интересното обаче...

All fashion преди 8 години

Преброяването на тенденциите за настоящия сезон Пролет/Лято 2016 започна. Дотук видяхме Викториана и Пижамената естетика, а днес продължаваме с "Новата" Бяла Риза. Металическите отблясъци, също готина и любима тенденция, очаквайте утре.

Бялата риза не е иновация на модния подиум, факт. Тя е класика и основа на добрия гардероб, но това само по себе си не е достатъчно, за да й проправи път като основна тенденция за настоящия сезон. Интересното обаче е, че за Пролет 2016 тя влиза в ролята на хамелеон. Минава ловко през всяка една от тенденциите, завърта се, оставя фин отпечатък и изчезва. Наблюдаваме я във всяка една дизайнерска екстравагантност - испанската вълна (Proenza Schouler), буфан ръкава (Fendi), викторианския маниер (3.1 Phillip Lim), паднало рамо, както и безумно секси внушението (Anthony Vaccarello), заложено от Еди Слиман при Saint Laurent и което вече почти всеки копира.

Разбира се, добрият класически вариант на вечната дреха не отсъства, но засега като че ли, остава на заден план. При по-обраните модели маншетите са силно преувеличени, а дължините варират рязко - от много скъсени, до свръхдълги и тип "наметало".

На снимката горе: Michael Kors


SportMax


3.1 Phillip Lim


Jenny Packham


Jil Sander


Proenza Schouler


Issa


Vera Wang


Akris


Fendi


Amanda Wakeley


Lanvin


Alberta Ferretti
Adam Selman


Chloe


Chanel


Boss


Anthony Vaccarello

More All fashion