Следва

Street style – Полата ми, плисираната

Момичетата на Уудсток 69-та и какво общо имат те със съвременната мода

Уудсток се превърна в събирателно нарицание за онези хипи-фестивали, няколко десетилетия назад, които нашите майки окупираха вместо нас, в чарлстон от деним и рошави коси.

All fashion преди 8 години

Coachella за напреднали:
Уудсток се превърна в събирателно нарицание за онези хипи-фестивали, няколко десетилетия назад, които нашите майки окупираха вместо нас, в чарлстон от деним и рошави коси. Те са били млади, прекалено млади и безгрижни и с усмивка посрещали изгрева на звездите наметната с яке голям размер - дреха, която очевидно не е била тяхна. Или набърже нахлузили дънките на гаджето (тате, опс). Хипи-фестовете с лоша слава, всъщност, раждат до голяма степен това, което и ние носим днес. Само че сега го наричаме бойфренд-джийнс, кроп-топ и макси-сайз. Етно-елементите и фолклорните-мотиви са били техният начин да покажат връзката си с духовното, с майката природа, със земята. Анти-конформисти, в един изтощен от войни свят, те се изправят и срещу снобизма. Защо ли ни звучи познато?
 

La mode c’est ce qui se démode.

Иконичните очила на Джанис Джоплин, големи, цветни и кръгли, потвърждават горната сентенция на Жан Кокто – „Модата е това, което излиза от мода“. А стилът – той остава, е допълнила Мадмоазел. Тенденциите днес се рeдуват по-бързо, откогато и да е било в историята на модата, пренасищат се и потъват за няколко години само за да изплуват като шамандура няколко сезона по-късно.

Тазгодишната колекция на Rochas:

Цветята в косите, татуировките, tie-dye, дългите безгрижни ресни на чантите, полите, якетата, белите блузи с бродерия... Списъкът е безкраен. Всяка една от нас има част от тях в гардероба си, трансформирано спрямо личния вкус.

Свободният дух царува. Да си припомним как са го правили тогава:

Мъжката линия Gucci подчертано демонстрира афинитет към Ив Сен Лоран и именно към личния му стил тогава. А както добре знаем, гениалният дизайнер е бил в челните редици на хипи-движението.




 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.