Следва

Trend report: Равни обувки

Като на кино. Най-емблематичните модни моменти от големия екран

Подаряваме ви малко блясък, изящество и смели решения в стила от големия екран...

All fashion преди 7 години

Подаряваме ви малко блясък, изящество и смели решения в стила от големия екран... (На снимката горе - вечната Одри*)

Одри Хепбърн в Breakfast at Tiffany’s


Всички помнят бележития момент, когато Одри слиза от таксито с онази прекрасна Givenchy, която събуди любовта на целия свят към малката черна рокля. Одри и Givenchy си партнират и на снимачната площадка на Sabrina. „Сякаш Одри се венча с Givenchy и ето, една модна икона се роди”, коментираха модните критици.

Мерилин Монро в The Misfits

Да, бялата вееща се рокля от The Seven Year Itch е прочута „Мерилин” визия. Но тук обръщаме внимание на нещо изключително дръзко за киното през 60-те. Монро е първата актриса, появяваща се на големия екран с най-небрежния вид - бяла риза и Levi’s дънки. А е толкова секси и непринудена! Ако сте се чудели кой е въвел тренда на любимите ни дънки с висока талия, ето че развързахме възела. Благодарим ти, Мерилин!

Даян Кийтън в Annie Hall

Вратовръзката била мъжки аксесоар? Дали? Даян Кийтън още през 77-ма ни подтиква към експериментиране. В женското облекло вече 40 години по-късно взимаме пример от героинята й в Annie Hall – високи панталони, свежи вратовръзки и шапки. 

Шон Йънг в Blade Runner

Изобщо не се учудваме защо актрисата краде сърцето на Харисън Форд в Blade Runner. Облеклото й във филма е зашеметяващо, но любимо ни е изящното палто, стигащо до земята, с което я виждаме да сияе в снежната нощ.

Мия Фароу в The Great Gatsby

Никога няма да забравим ефирното, полупрозрачно облекло на Мия в The Great Gatsby, което идеално пасваше с неуловимия дух на героинята. Няма как иначе, все пак става дума за съвършенството на Ralph Lauren, за което и критиците са единодушни, защото облеклото на Мия Фароу печели Оскар за най-добър дизайн.

Кийра Найтли в Atonement

Мечтите през 1930-а са направени не от друго, а от изумрудено зелената копринена рокля на Кийра Найтли във филма Atonement. Адмирации за дизайнерката Жаклин Дюран!

Вивиан Лий в Gone With The Wind

Богато украсените костюми, които носи Вивиан през 1939-а, несъмнено се превръщат в емблематични. Разбира се, отново са в хармония с характера на героинята й в Gone With The Wind. Уолтър Плънкет е майсторът на не един такъв шедьовър в киното.

Рита Хейуорт в Gilda

Ослепителната й черна рокля, с която е във филма, вдъхновява Джесика Рабит. Рита дължи блясъка си на дизайнера Джийн Луис, който е и създателят на Happy Birthday, Mr. President роклята на Мерилин Монро.

Грейс Кели в Rear Window

Да поговорим за елегантност е като да говорим за Грейс Кели в този филм. Перлите, изтънчените поли във всяка сцена ни оставят в захлас. Едит Хед е наистина гениална!

Мадона в Desperately Seeking Susan

Облеклото на Мадона е определение за стила на 80-те. Гривни, кожени якета, скъсани чорапогащници, ръкавици – класическа Мадона.

Шарън Стоун в Basic Instinct

Бялата асиметрична рокля на Шарън я превърна в „ледената” секси блондинка. Дизайнерката Елен Мирожник  „сглобява” образа на фаталната жена, който завинаги ще остане в историята на киното.

Фей Дънауей в Bonnie And Clyde

С Магнетичната Фей дойде и ерата на карираните палта, фини плетива и шапките „барета”.

Кейт Хъдсън в Almost Famous

Блузите в мексикански стил, кимоната, велурът – какво няма за харесване в деним изборите в AlmostFamous?

Гуинет Полтроу в The Royal Tenenbaums

Ето я и кралицата на кожените палта с косъм. Откакто през 2001-ва Гуинет се появи с русите си коси, френско каре и безкомпромисен стил, визията й от The Royal Tenenbaums е желание на жените и до днес.

 

More All fashion