Следва

9 правила за красота от Худа Катан

Лимонада и многото лица на Queen B! Бионсе черпи

Когато животът ти поднесе лимони, си правиш лимонада, нали? Тези думи се повтарят като максима, но никога...

Hair преди 7 години

Когато животът ти поднесе лимони, си правиш лимонада, нали? Тези думи се повтарят като максима, но никога не са имали по-добро въплъщение и нагледен смисъл от грандиозния проект на Бионсе Lemonade.

Филм-албумът на кралица Би счупи всички рекорди по продажби за 2016 г. – за седмица те са над 653,000, от които 485,000 от закупени албуми.

Не е необходимо да ви убеждаваме, че си заслужава да се „почерпите“ с една лимонада от Бионсе, тъй като посланията и важните съобщения, които отправя тя, съвсем не са дребни и незначителни. Вдигна се много шум около това дали тя обвинява публично съпруга си Джей Зи в изневяра, като се заформиха и теории, че историята е просто измислица, за да може албумът да скандализира. Но истината е, че Би отправи силни думи към всички жени и мъже, като това да не приемаме половинката си за даденост, тя ни припомни колко са силни жените и ни показа, че трябва да се научим и да прощаваме.

Визиите, които видяхме Ноулс да сменя една след друга, бяха създаден изцяло в духа и настроението на всяка една песен. Те са дело на коафьора Ким Кимбъл, на която Бионсе се доверява от години: „Всяка песен носи свое уникално вдъхновение“, категорична е Кимбъл и определено се е постарала да го покаже в прическите на Би.

„Жените сме сложни същества“, обяснява Бионсе в много свои интервюта. Нека ви разведем песен по песен из Lemonade и всичките лица, които ни показа, с подробностите от „виновницата“ за прическите й.

Pray You Catch Me



В тази част на Lemonade са онези красиви кадри, в които сякаш Бионсе е под вода. Всички сцени са като алегория за това, че тя се дави в собствените си мисли и съмнения. В началото носи черна качулка, за да разкрие после мека, свободна, обемна коса. Ким Кимбъл споделя, че почти не се е налагало да използва продукти, за да оформя каквато и да било прическа. Всичко е максимално естествено.

Hold Up



Онази дълга къдрава коса, която наблюдавахме преди това под вода, сега е в пълния си блясък. Тук косата на Би е разделена на път и стига до кръста й. Тази визия на Бионсе е позната на феновете още от годините й с Destiny's Child.
„Искахме да инспирираме жените с необуздани, гъсти, къдрави коси да не се опитват да ги променят, а да ги обичат, защото са невероятни и естествени“, разказва Кимбъл.

Don't Hurt Yourself



Визията е изцяло в тон с настроението на песента. „Обожавам завършени краища, ситни плитки и бебешка коса“, продължава Ким Кимбъл. Ситните плитки са отнели доста време и труд, но финалният ефект си заслужава.

Sorry



Да, точно в тази песен се появява фразата за прословутата „Беки с хубавата коса“, чиято личност аудиторията се опитва неистово да разкрие. Тук Бионсе смени три уникални визии. Не знаем коя е Беки, но кралица Би изглежда невероятно с всяка една от трите прически. Захванатите ситни плитки от предната песен вече са разпуснати, а Бионсе помахва за сбогом на мъжа, който не я заслужава.

Визия №2



Тук Бионсе вече е на две дълги плитки, падащи на раменете: „Моят екип е много внимателен. Ако трябва да правим наведнъж две или три визии, намираме най-подходящия начин за преход между тях, за да не горим косата. В тази песен направихме много прически с плитки, много плитки. Затова решихме да сплетем само две за втората визия – не ги затегнахме много, за да щадим косата“, обяснява Кимбъл.

Визия №3



В третата визия виждаме почит към африканската култура: „Направихме й Нефертити-корона – цялата от плитки. Отне три-четири часа“.

Emptiness



Тук внушението е „свирепо“ – Би носи шлем с шипове като корона, върху който пада акцентът. Косата й просто е разпусната и оформена с лак.

Six Inch



Можем да стигнем до извода, че Бионсе не само обича плитки, но и много й отиват! Тук тя е с „плитка-корона“ и цялата й нежна, почти „булчинска“ визия в тази песен е допълнена с нежна бяла дантела и пламъци.

В следващия момент плитката е разплетена, нежната дантела е заменена с флоралния костюм на Gucci, а зад Бионсе изгаря къщата, пълна с всички съкровени спомени.

Daddy Lessons



Прическа във викториански стил – Кимбъл не си губи времето: „Това е най-ретро визията, която направихме. Става лесно, просто трябва много текстура“.

Миг след това Би отново е на дълги чънки-плитки, напомняща ни, откъде е – Houston Texas, baby!

Reformation



„От дълго време все правим бляскави прически, бляскав стайлинг, изправяхме косата... Тук всичко отново е естествено и някак интимно“.
Действително е така – Бионсе лежи сама на футболно игрище, облечена съвсем небрежно с естествената си, неукротима коса.

Love Drought



Близо, по-близо – лицето на Бионсе се върти на 360 градуса пред нас, докато ни гледа право в очите. Стилът е изцяло афроамерикански.

Sandcastles



Нежни къдрици за нежна балада. Отново деликатно оформена прическа и натурална визия.

Freedom



Небрежна и начупена дълга коса, издърпана със сешоар.
„Хидратацията е изключително важна. Държа на това и винаги препоръчвам парните терапии за коса, които правят в салоните. Особено когато работя с боядисана коса – тогава е абсолютно задължително да направя такава“, разкрива Кимбъл.
 

More Hair